Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jesmo li sami ili ipak NE

Pentagon tvrdi da nema dokaza o postojanju izvanzemaljaca

storyeditor/2024-03-09/422297.jpg
10.03.2024.
u 16:29

Porast viđenja NLO-a dogodio se zbog testiranja špijunskih zrakoplova i svemirske tehnologije.

Tijekom 50-ih i 60-ih godina zabilježen je veći broj ljudi u SAD-u, ali i širom svijeta, koji su svjedočili raznim pojavama na nebu a za koje su mislili da se radi o "neidentificiranim letećim objektima" (NLO). Slijedom toga zabilježeno je više novinskih članaka o očevicima koji su govorili o objektima koji čudesno svijetle ili se kreću nevjerojatnim brzinama.

"Nagli porast broja viđenja NLO-a u 1950-im i 60-im godinama uzrokovan je testiranjem naprednih američkih špijunskih zrakoplova i svemirske tehnologije. Nema dokaza da je američka vlada naišla na izvanzemaljski život. Većina viđenja NLO-a bili su obični objekti sa Zemlje", navodi se u izvješću koje je izradio Ured za rješavanje anomalija na svim domenama (AARO) Pentagona koje je u Kongresu SAD-a podneseno u petak.

Spomenuti su tako viđenja balona za velike visine kao i letovi špijunskog zrakoplova U-2. Međutim, iako nema dokaza i dužnosnici Kongresa su prihvatili podneseno izvješće, rečeno je da ono neće ugušiti uvjerenja o izvanzemaljskim posjetiteljima koji se kreću oko Zemlje ili pak posjećuju Zemlju. Spominjući takva uvjerenja, istaknuto je kako je posebno uporan narativ da su vlasti SAD-a pronašle svemirske letjelice i ostatke izvanzemaljaca, da je sve to iskorišteno za razvoj sofisticiranih oružja kao i da se sva ta saznanja i aktivnosti drže u strogoj tajnosti. U prilog tome govori i anketa Gallupa po kojoj više od 40 posto Amerikanaca misli da se izvanzemaljske letjelice posjetile Zemlju što je osjetno povećanje u odnosu na prije dvije godine kada je to mislilo 33 posto Amerikanaca.

– Dužnosnici su pri izradi izvješća pristupili na otvoren način, ali nisu pronašli dokaze o izvanzemaljskim posjetiteljima. Svi istražni napori, na svim razinama klasifikacije, zaključili su da su većina viđenja obični objekti i pojave te da su samim tim rezultat pogrešne identifikacije – rekao je glasnogovornik Pentagona Pat Ryder napominjući kako je AARO prigodom izrade izvješća pregledao arhive i povjerljive dosjee te pregledao sve službene vladine istrage koje datiraju od 1945. godine.

VIDEO: Pogledajte kako je 70-godišnji samouki kipar stvorio sokola od betona

Ključne riječi

Komentara 2

JA
Jadran666
07:47 11.03.2024.

Pentagonu i SAD-u baš vjerujemo kako da ne. Hoćete reći da više vjerujemo da Bog postoji i da smo braća sa Srbima i Rusima preko Adama i Eve nego da postoji mogućnost života u svemiru?

RE
RevizorNovinarstva
16:43 10.03.2024.

Ak i ne postoje mi ih budemo izmislili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije