Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Video učenika

Penava uklonio snimku: 'Cilj je postignut, ali i dalje ostaje jedno pitanje'

Ivan Penava
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
23.01.2019.
u 18:43

Tko to sustavno djeluje na dio djece i tko ih instruira i čini od njih mlade nezadovoljne ljude koji ne vole Hrvatsku, pita se Penava

Poslije deset dana snimak učenika Tehničke škole Nikola Tesla iz Vukovara, koju je na službenoj stranici Grada Vukovara postavio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava je uklonjen. Radi se o snimku učenika Tehničke škole Nikola Tesla koji nisu ustali prilikom intoniranja hrvatske državne himne na jednoj nogometnoj utakmici. Na toj snimci se vide i lica nekih srednjoškolaca koja nisu na bilo koji način skrivena. Penava je za medije rekao kako je sporni snimak uklonio pod utjecajem dječje pravobraniteljice od koje je dobio službeni dopis.  

- U tom dopisu se ukazuje kako bi bilo dobro maknuti snimku koja je bila i predmet moje konferencije za novinare. Javnosti je već poznato kako sam tada govorio o puzajućoj velikosrpskoj agresiji u Vukovaru, rekao je Penava koji prije podne, prilikom posjete jednoj uspješnoj IT tvrtki, pak nije želio na tu temu ništa govoriti.

Dodao je i kako je ta snimka javno dostupna na društvenim mrežama s obzirom na to da je bila dio emisije emitirane na jednoj lokalnoj televiziji. Nakon uklanjanja snimke kazao je i kako je cilj postignut, da je ukazao na sustavno djelovanje na određen broj djece koju se uči da ne vole i ne poštuju državu u kojoj žive kao i da dokaze nitko nije osporio. Napomenuo je i kako nije želio ni na koji način bilo koje dijete dovesti u opasnost.

- I dalje ostaje pitanje, a tim će se baviti pravobraniteljica i institucije, tko to sustavno djeluje na dio djece i tko ih instruira i čini od njih mlade nezadovoljne ljude koji ne vole Hrvatsku, rekao je Penava.

Na službenoj stranici Grada Vukovara nema više niti izvješća s konferencije za novinare na kojoj je bilo govora o puzajućoj velikosrpskoj agresiji. Sastavni dio toga teksta bio je i sporni video zapis.

Pogledajte video državnog vrha u Vukovaru:

Ključne riječi

Komentara 43

PU
puntar13
19:02 23.01.2019.

Instruiraju ih najviše roditelji, jer su se oni borili protiv Hrvatske.

CR
crodux
18:56 23.01.2019.

udri po bagri Penava!

RO
Rope22
19:03 23.01.2019.

Penava imaš podršku hrvatskih branitelja, samo nastavi s razotkrivanjem otvorenog četnikovanja u Vukovaru.Hrvatski narod polako shvaća u čemu je stvar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije