Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BROJNE NESUGLASICE

Penava oštro odgovorio Plenkoviću: Poslije rata Vukovar je jedino dobio Memorijalno groblje i ćirilične ploče

Foto: Branimir Bradarić
1/5
09.03.2020.
u 15:07

Zamjerio mu je i što je Plenković rekao kako mu je bizarno da popis stanovništva u Vukovaru provode DORH i SOA

Jedino što je Vukovar dobio poslije Domovinskog rata, a nije imao u vrijeme SFRJ, su Memorijalno groblje jer je to tako sudbina htjela i ćirilične ploče, rekao je danas gradonačelnik Vukovara Ivan Penava komentirajući izjavu premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića koji je rekao prilikom posjete Dubrovniku.

Podsjećamo kako je Plenković tada, komentirajući Penavine izjave, poručio vukovarskom gradonačelniku da prije nego što nešto kaže treba tri puta dobro udahnuti kako bi razmislio što će potom reći. Plenković je tom prilikom ukazao na stvari koje je Vlada RH napravila za Vukovar do sada.

- U studenom 2016. godine, za vrijeme sjedne Vlade RH u Vukovaru koja je tada bila na početku svoga mandata ukazao sam na goruće probleme Grada a to su broj radnih mjesta nekada i sada, BDP koji je prije rata bio 15 % iznad prosjeka RH, a sada je 300 % ispod toga prosjeka kao i popis stanovništva. Sada je kraj mandata ove Vlade i volio bih da mi se odgovori koji je to tvornica i greenfield investicija u Vukovaru realizirano zaslugom Vlade kako bih se mogao zahvaliti. To su podaci iza kojih se nitko ne može skriti, a mislim i kako su oni nepovoljni te se postavlja i pitanje jesmo li ispunili svrhu i jesmo li bili dobri, rekao je Penava.

Dodao je i kako se poslije svega toga nije čuo s Plenkovićem iako su, kako je rekao, trebali jer su ipak članovi iste stranke i prijatelji. Zamjerio mu je i što je Plenković rekao kako mu je bizarno da popis stanovništva u Vukovaru provode DORH i SOA.

- Trebao me je nazvati i konzultirati se, a onda ako treba zvati koalicijske partnere. On je ovako svjesno ili nesvjesno pokazao da ne prepoznaje traume Vukovara i situaciju u Vukovaru.

Inače, u Vukovaru je danas Penava potpisao ugovor s ravnateljem Centra za restrukturiranje i prodaju Milanom Plećašom Ugovor o darovanju prema kojem je Grad Vukovar postao vlasnik sportskog objekta površine 475 kvadrata i sportskog igrališta površine 25.707 kvadrata ukupne vrijednosti 4,1 milijun kuna. Potpisivanju je nazočio i ministar državne imovine Mario Banožić koji je rekao kako se ne radi o nikakvom ciljanom posjetu Vukovaru s poklonima nekoliko dana prije unutarstranačkih izbora.

VIDEO Miro Kovač, Ivan Penava i Davor Ivo Stier najavili kandidature

Komentara 19

Avatar 2222
2222
18:01 09.03.2020.

Zanima me koliko je ova vlada vratio Hrvata iz iseljenistva. Pokojni dr.Franjo Tudjman osobno je poslao u Cleveland svog premijera Matesu da vrati bolesnog Hrvata i branitelja 1941 ,to je ucinio i covjek se vratio u svoju Domovinu Hrvatsku u u Liki. Hvala za tu gestu pokojnom Tudjmanu.A vi gospodo u danasnjoj vladi uspijeli ste posaditi cvijece nove mrznje sagradili ste koaliciju vlade koja ce se pamtiti za vijek vijekova.Vas mlade politicare neka je sram da ste to dozvolili za nekoliko tisuca kuna koje dobivate, izdali ste cijelu naciju sramota.

RO
romobil
10:51 10.03.2020.

Koliko si otvorio radnih mjesta Penava u Vukovaru?

MA
Machak
19:18 10.03.2020.

Samo malo....svaka čast Vukovaru, no Penava bi trebao znati da ne živimo u socijalizmu i da nema ili ne bi trebalo biti "dobivanja" i "državnih investicija" . Gdjegod je državna investicija zapošljavaju se podobni a ne sposobni. A poduzetnici investiraju tamo gdje će oploditi svoju investiciju i zaključili su da to u Vukovaru to neće. Pogledajte malo samo koliko je puta država sanirala Borovo. Dajte malo maknimo mrenu s očiju i pogledajmo realnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije