Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRAMOTNA PRESUDA

Pedofil iz Slavonskog Broda nagovarao ženu da siluje bebu, dobio društveno koristan rad

Pixabay
02.09.2022.
u 21:54

Bivši sudac i odvjetnik Branko Šerić zgrožen je kaznom te smatra da je sudac takvom presudom pregazio prava djeteta.

Pedofil iz Slavonskog broda je preko društvenih mreža nagovarao ženu da siluje bebu koja je u tom trenutku imala nekoliko mjeseci, a za to je dobio svega 11 mjeseci zatvora koja je pretvorena u društveno koristan rad. Mlađa žena je bebu skinula, no odbila ju je silovati. Riječ je o posljednjem slučaju koji je zaprepastio javnosti, ali i stručnu javnost.

Bivši sudac i odvjetnik Branko Šerić zgrožen je kaznom te smatra da je sudac takvom presudom pregazio prava djeteta.

"Sramotna presuda koja ne šalje nikakvu poruku osim da smo dotakli do dna", kaže Šerić za RTL.

Pedofil nije završio iza rešetaka iako je za svako od djela predviđena je kazna od jedne do 10 godina zatvora.  Državno tužiteljstvo na presudu se nije žalilo, a Šerić objašnjava koji bi mogao biti mogući razlog za to.

"Čini mi se kao da je postignut gentlemenski sporazum između državnog odvjetništva i počinitelja što je sud objeručke prihvatio da počinitelj prizna kazneno djelo da se nitko ne bi trebao mučiti oko dokazivanja i oko ovog kaznenog postupka pa je državno odvjetništvo održali riječ oko ovakve presude i nije išlo sa žalbom", kaže Šerić.

Predsjednik Vrhovnog suda Radovana Dobronića komentirao je presudu i smatra da je riječ o standardnoj praksi koja se mora mijenjati.

"Poanta je u tome da suci suviše olako i površno jednim dijelom neke okolnosti vrednuju kao olakotne ili osobit olakotne i tako si pogrešno si smatraju da kaznu mogu smanjiti ispod minimuma i u toj mjeri si vrlo vjerojatno radi i o pogrešnoj primjeni domaćeg prava", kaže Dobronić koji obećaje ujednačavanje sudske prakse i povećanje preblagih kazni.

VIDEO: Nije sve išlo glatko: Vučna služba dignula oštećenu skupocjenu jurilicu

Komentara 32

DU
Deleted user
22:32 02.09.2022.

Što je sada ovo? Koliko njih samo u ovom slučaju je nakaradno da nakaradnije ne može biti? Bože sačuvaj.

SM
Smartch222
00:01 03.09.2022.

Ovaj je bolesnik ali sudac je još veći...

FI
Fisherman73
22:07 02.09.2022.

Bravo Časni Sude, nema riječi koliko ste dobra napravili ovakvom presudom,rupa koju kopate ispod sebe već je pri kraju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije