Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komentirao i situaciju sa migrantima

Pater Stanko Perica: Roditelji su mislili da ću postati odvjetnik, imati obitelj i dobro zarađivati

Rijeka: Stanko Perica, direktor regionalnog ured Isusovačke službe za izbjeglice
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
10.12.2023.
u 15:14

Sada živi život u kojem je ispunjen, sretan i zadovoljan. Ovo mjesto odgovara njegovoj naravi i svjetonazoru.

Pater Stanko Perica nije imao želju postati svećenik do dvadesetih godina. Onda je počeo promišljati  o tome. U djetinjstvu mu je to bilo nepojmljivo. U njegovoj užoj obitelji nije bilo svećenika, a koncept propovijedanja ga je uvijek fascinirao iako je svećeništvo smatrao zastarjelim.

Prisjetio se reakcije roditelja kada im je odlučio otkriti kako se želi zarediti. "Znao sam da će to njih na neki način pogoditi. Mislili su da ću postati odvjetnik koji će dobro zarađivati i imati obitelj. Nisam ih želio razočarati i odgađao sam im reći. Gledali smo jedne večeri Ligu prvaka, na poluvremenu sam ugasio TV i rekao im da im imam nešto za reći. Oni su se malo prepali. 

Rekao sam im da sam razmišljao puno o tome i da sam odlučio otići u Rezidenciju i novicijat družbe Isusove u Splitu. To im je bio šok, ali jako lijepa je bila njihova reakcija. Rekli su mi da prihvaćaju to te da, ukoliko se predomsilim - da se uvijek mogu vratiti kući", rekao je za HRT.

POVEZANI ČLANCI:

Sada živi život u kojem je ispunjen, sretan i zadovoljan. Ovo mjesto odgovara njegovoj naravi i svjetonazoru, a svako odricanje mu ne pada toliko teško kao što je mislio u prošlosti. Pater obnaša i dužnost ravnatelja isusovačke službe za izbjeglice u jugoistočnoj Europi te smatra da je trenutna situacija s migrantima samo početak, navodi da će migracija biti još više u budućnosti i da se na to treba pripremiti.

>> VIDEO Intervju s ravnateljicom

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

M3
Miške 3
05:48 11.12.2023.

A seks nagon , ženske, kako to rješava?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije