Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIO DA JE BIO NA DUHOVNIM VJEŽBAMA

Pater Ike Mandurić prekinuo šutnju nakon kontroverzne objave o Denisu Buntiću: 'Žao mi je'

U biskupijskom marijanskom svetištu Vrpolju todnevnicu je predvodio pater Ike Mandurić
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/4
08.10.2023.
u 09:18

Mandurić se oglasio kratkom objavom na svom Facebook profilu u kojoj je izrazio žaljenje zbog svojih riječi. Ističe da nije ciljao nikoga uvrijediti

Nakon što je poznati isusovac pater Ike Mandurić nedavno izazvao kritiku javnosti zbog svojih komentara ozbiljnog slučaja obiteljskog nasilja bivšeg rukometaša Denisa Buntića koji je pretukao svoju suprugu Klaru, sada se Mandurić javio i osvrnuo na kritike koje je opravdano izazvao. Mandurić se oglasio kratkom objavom na svom Facebook profilu u kojoj je izrazio žaljenje zbog svojih riječi. Ističe da nije ciljao nikoga uvrijediti. Objavljujemo njegovu novu objavu u cijelosti. 

"Pozdrav vam, dragi svijete! Proteklih 9 dana bio sam na svojim duhovnim vježbama. Što se tiče one moje posljednje objave, imam potrebu samo ovo reći: Najmanje što bih volio jest – nekoga sablazniti, ili uvrijediti, pa, kome god da sam to priuštio, žao mi je. Sutra se vidimo na krunici u 21.00! Sve vas volim!", poručio je pater Ike Mandurić. 

Prije deset dana Mandurić je, pak, objavio podulji status na Facebooku nakon što je u medijima objavljena i audio snimka svađe između dvoje supružnika koja je eskalirala, a koju je snimila supruga kako bi dokazala nasilje u obitelji. Pater Ike je podijelio svoje misli s pratiteljima, a potom je ubrzo i obrisao svoju objavu. U toj objavi je pisalo sljedeće:

"Denis Buntić je učinio jako lošu stvar jer je (ako je) tukao svoju ženu. Muževi, to nikad i nikad ne smijete napraviti! Osuđujem to potpuno. I jako je loše ako ima onih koji to ne osuđuju. A da nam nije to svima jasno, pokazuje uvijek neki novi slučaj nasilja nad ženama. No, osim žaljenja za pretrpljenu bol Denisove žene, nakon što sam preslušao njezin snimak, nekako, stadoh misliti o muževima koji, tko zna kakva sve nasilja i maltretiranja namjerno-iritantnih žena ne podnose? A takvih muževa je jaaako puno: strpljivih, snažnih, postojanih. Šteta što se o njima nikada ne govori, ne priča: More je divnih, snažnih muževa koji se stoički nose s lažima, cmizdrenjima, optužbama, manipulacijama, prenemaganjima, s nezrelošću…"

Naravno i posve je logično da ima jako puno brakova u kojima su žene negativne i loše, a muževi plemeniti i postojani. Dakle, more je muževa koji su prošli teške trenutke i ostali muževni, odvažni i ispravni. Nažalost, Denis je pao na tom testu muževnosti i za to nema opravdanja. Nikad nismo stali u zaštitu ovih prvih, niti ih pohvalili. Samo se bavimo ovima lošima pa se stječe dojam da su svi loši. E, to nije u redu! Pa, evo jedna poruka njima: ako ste istrpjeli kojekakve histerije i cmizdrenja, ja vam se divim! Zaslužujete i vi svoje mjesto u medijima, objavama. Tu ste, među nama. Dečki, svaka vam čast", pisao je tada Mandurić u tekstu kojeg je ubrzo i obrisao s Facebooka. 

Njegovu objavu dan poslije komentirao je i riječki nadbiskup mons. Mate Uzinić. – Ne može se pronaći opravdanje i mislim da je to pitanje određenog mudrovanja koje je očito loše ispalo. Takvu stvar stavljati u druge kontekste i druge, pomalo ideološke poruke, koje netko želi prenijeti u javnost, smatram da je to u najmanju ruku neprimjereno. Sa svojim postom u kojem je stavio dvije različite stvari u zajednički kontekst pokazao je nedovoljno suosjećanje za žrtve nasilja. Napravio je pogrešku – poručio je tada Uzinić za RTL Danas. 

– Drago mi je i pozdravljam inicijativu da se postrože zakoni, ali mi bismo se trebali promijeniti. Osobito bismo svi mi muškarci trebali reći "ne" nasilju nad ženama. To je sramota za ljudski rod. Promatrati kako se čini nasilje, ništa ne napraviti jednako je težak grijeh kao učiniti nasilje. U naš svijet moramo unijeti više suosjećanja, ljubavi, manje staviti sebe u središte i prignuti se nad drugim – poručio je Uzinić. 

VIDEO Bivši rukometaš Denis Buntić osumnjičen za nasilje u obitelji mora se javljati u policijsku postaju

Komentara 18

DE
Demigodessnixie
11:16 08.10.2023.

imao jos jednu objavu ali vam se ocito ne uklapa u narativ

DU
Deleted user
09:51 08.10.2023.

Kajanje je vrlina.

AN
AnimaTor
09:42 08.10.2023.

Najprije prolije mlijeko pa se onda izvinjava . Alo mljeko je već proliveno i nema spasa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije