Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čudo u Philadelphiji

Pas spasio susjedstvo od katastrofe: Neprestano kopao na istom mjestu, vlasnica odmah pozvala nadležne službe...

Haski
Screenshot/Instagram
18.01.2024.
u 15:55

Haski po imenu Kobe postao je internetski junak nakon što je snimljen kako kopa rupu u dvorištu, potičući svog vlasnika da otkrije prisutnost plina.

Neki psi zaslužuju da im se tepa da "dobar dječak" zbog svoje poslušnosti, dok drugi to zasluže jer su, vjerovali ili ne, spasili svoje susjedstvo od potencijalno opasnog curenja plina. Haski Kobe iz Philadelphije, grada u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji, pripada potonjoj skupini, kako pokazuje viralni video na Instagramu koji je podijelila njegova vlasnica.

Naime, u videu vlasnica Kobea, Chanell Bell, pokazuje kako je primijetila da njezin četverogodišnji pas stalno kopa rupu u dvorištu. Kako to nije bilo uobičajeno za Kobea, a ona je prethodnih tjedana imala problema s curenjem plina i grijanjem u svojoj kući, odlučila je provjeriti zašto psić kopa u njezinu prednjem dvorištu, piše The Guardian.

@thatgoodnewsgirl Kobe the hero husky saved his whole neighborhood block from a potentially disastrous situation right before Christmas. 🐕 Kobe the dog wouldn’t stop digging holes in the yard, which was out of character for him. So Chanell started investigating, and it’s a good thing she did. Thanks to Kobe’s determination and the trust Chanell had in her dog, their neighborhood is now safe. 📸 Chanell Bell #dog #husky #huskiesoftiktok #huskies #huskydog #dogsoftiktok #dogtok #herodog #goodnews #positivecontent #dailygoodnews ♬ original sound - jenn💜 good news & fun stories

Bell je tada nabavila čitač razine plina, provjerila svoj dom i nije pronašla ništa neobično. No, kada je 21. prosinca ponovno primijetila psa kako kopa rupu ispred kuće, Bell je odlučila ponovno provjeriti na tom mjestu. Ispostavilo se da točno tamo gdje Kobe kopa curi plin. Odmah je pozvala nadležne službe.

Prema riječima vlasnice psa, radnici su potom proveli tri dana sanirajući curenje koje je Kobe primijetio. Kazali su joj da je imala sreće i da je nešto jednostavno, poput uključivanje određenog prekidača, moglo uzrokovati da se pare zapaljivog plina zapale i dignu u zrak cijelu njezinu kuću.

VEZANI ČLANCI:

"To je bilo stvarno, stvarno nevjerojatno", rekla je Bell, koja je objavila snimke s nadzorne kamere na kojima se vidi Kobe blizu dotične rupe, kao i ekipe za popravke na djelu. "Tako sam zahvalna, zahvalna Bogu, zahvalna na mom dječaku Kobeu. Da – sretan Božić svima" dodala je.

"Sviđa mi se kako si poslušala njega i vlastitu intuiciju", piše jedan komentator ispod njezina videa. "Ovo je prekrasno. Psi su tako pametni", "Taj je pas spasio živote. Dajte mu orden", pišu drugi.

VIDEO 'Najsretniji smo kada se udomi pas s posebnim potrebama'

 

Komentara 6

SL
slatix
07:38 19.01.2024.

Super ali to nije Haski nego Aljaški Malamut

DU
Deleted user
09:28 19.01.2024.

bravo za cucka.

BP
Besposlen pop
07:02 19.01.2024.

Po naslovnoj slici i tik tok video vidljivo je da je kopao dvije odvojene rupe. Plin curio na tri mjesta u susjedstvu - Philadelphia gora od Kozari boka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije