Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pridružio se putem

Pas lutalica vjerno slijedi kineske bicikliste više od 1100 kilometara

P 2
28.05.2012.
u 15:16

Već puna 24 dana psić kojem su biciklisti nadjenuli ime Xiaosa vjerno trči za skupinom, ponekad i po 50-ak kilometara dnevno

Da izreka ''pas je čovjekov najbolji prijatelj'' nije daleko od istine, svjedoči primjer jednog kineskog psa lutalice koji se samoinicijativno pridružio skupini biciklista i postao njihov vjeran pratitelj na ruti dužoj od 1000 kilometara.

Kada je skupina biciklista iz sečuanske provincije počela svoj daleki put prema tibetanskoj Lhasi, nije se nadala da će putem postati bogatija za još jednog člana. I to ne bilo kakvog, već za malenog psa lutalicu koji im se, nakon što su ga tijekom jednog odmora nahranili, pridružio te vremenom postao najvjerniji pratitelj, ali i inspiracija.

Već puna 24 dana psić kojem su nadjenuli ime Xiaosa vjerno trči za skupinom, ponekad i po 50-ak kilometara dnevno. Do sada je s biciklistima prešao rutu dugu 1100 kilometara.

– Isprva ga nismo htjeli zadržati i mislili smo da će nas pratiti samo kratko vrijeme. No pokazao je nevjerojatnu volju te je na kraju postao dio našeg tima – rekao je biciklist Xiao Yong koji je prigrlio malenog mješanca. Novi vlasnik priznaje da su upornost i volja pridruženog člana ohrabrile ekipu u najtežim trenucima te im pomogle u prevladavanju krize kada su iscrpljeni bili na rubu odustajanja.

– Njegova je prisutnost učinila čuda. Zahvaljujući Xiaosi izdržali smo i najtežu dionicu puta te uspjeli stići do Portala Palacea. Tako sam uzbuđen i učinit ću sve da mu nakon puta pružim primjeren dom – izjavio je razdragani Yong.

Kako stroga pravila ne dopuštaju prijevoz kućnih ljubimaca vlakom, Yong će za prijevoz psa do svog grada Wuhana kupiti avionsku kartu, a on će se kući vratiti vlakom.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar jwayne
jwayne
16:28 28.05.2012.

Da nije pobjegao vjerovatno bi ga pojeli ...

ME
Merlin
20:58 28.05.2012.

ma, psi su zakon. definitivno bolji od ljudi, uostalom ko\' sve životinje na planeti. životinje ubijaju samo kad je frka itd. one te vole bezrezervno (psi i mačke i konji pogotovo), ne muljaju te ko ljudi, itd. sve u svemu, a ova vijest je prekrasna,baš mi je učinila dan lijepim. a pesek, čujte ekipa, pa taj mališa me ful oduševio, viš ti kak im je podizao moral da ne odustanu. zamisli kad bi ovi u VL, ali i drugi mediji češće objavljivali ovakve predivne priče, da nam dignu moral...jer to je ono što u rvackoj nama treba više nego ikad...s ovim \"psima\" (isprika pesekima) na vlasti nećemo još dugo trajat\'..i da, neće nas pojest Kinezi, već su nas pojeli Njemci, Talijani i šire..a ono što ostane od naše lijepe zemlje, to ide Rusima...a valjda bude koja kost i za Kineze :))

Avatar 170619890000
170619890000
20:26 28.05.2012.

... dugo me nije nešto ovako oduševilo kao ovaj mali pas ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije