Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Partnerska blokada: Petrov Mariću ruši reformu, što će učiniti Plenković?

Naslovnica 9.11.
Foto: VL
1/2
09.11.2016.
u 00:01

Porezna reforma kao takva ide dalje, poručio je ministar Marić iz Bruxellesa.

Dan nakon što je predsjednik Sabora Božo Petrov kazao da Most još nije “odabrao stranu”, odnosno odlučio hoće li zajedno s ministrom turizma Capellijem blokirati poreznu reformu ili će podržati Zdravka Marića u namjeri da se svi zakoni izglasaju u idućih mjesec dana, iz Mosta stižu neslužbene informacije kako cijelu poreznu reformu treba odgoditi na godinu dana!

Visokopozicionirani mostovac kaže da nije siguran da će porezni zakoni ovaj četvrtak dospjeti na redovitu sjednicu Vlade te ostavlja mogućnost da se rasprava o paketu protegne i na iduću godinu. Nakon što im je Marić predočio sve elemente zakonskih promjena, Most je na ovotjednom sastanku stručnih skupina uzvratio nizom primjedbi koje su, kažu, dosta opširne i velikim dijelom vezane za PDV.

Most je prihvatio prigovore iz turističke branše da bi veći PDV mogao ugroziti investicije, ali oni nisu zadovoljni ni ukidanjem najniže stope PDV-a jer bi ono vodilo poskupljenju kruha, mlijeka i drugih proizvoda koji se sada oporezuju s 5 posto. MOST se tako boji da će očekivano poskupljenje struje zbog većih ekoloških naknada poništiti efekt nižeg PDV-a na struju te traži da se sve preispita. Ministar je u Bruxellesu potvrdio da je do sastanka došlo, no rekao je tek da je to bila jedna od niza argumentiranih rasprava.

– Možemo zaključiti da porezna reforma kao takva ide dalje – poručio je ministar financija iz Bruxellesa, za razliku od Bože Petrova, čiji je stav da “ne treba robovati rokovima” i da treba uzeti dovoljno vremena za argumentiranu raspravu. No, kod ovog su poreznog paketa rokovi vrlo važni jer, ako se zakoni ne izglasaju u idućih mjesec dana, bilo tijekom dva saborska čitanja ili u hitnoj proceduri, promjene neće moći stupiti na snagu od siječnja iduće godine. Sve ovo pokazuje da Most zacijelo ne zna što bi dalje! Ne želi se javno suprotstaviti starijem političkom partneru, ali ne želi preuzeti ni političku odgovornost za jedno ili drugo rješenje.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte u našem e-izdanju.

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Izbori u SAD-u: Devet ključnih izazova koji čekaju novog predsjednika

>>Gotovina je u nekoliko dana morao sagraditi pistu za velike američke zrakoplove

>>Piletina za 13,99 kuna, ali što zapravo jedemo?

>>Zločin iz strasti: Ubio djevojku, sjeo na vlak i otišao kući

Foto: VLm

Komentara 24

SN
snajper
22:38 08.11.2016.

Ako moze bez mosta nastaviti a ako ne raspisati nove izbore. I ovo je previse sto im je , mostovcim, dozvoljeno. Sve anonimusi i po znanju i po strucnosti a svibi bili ministri zato sto nema odgovornosti. Da ima nebi se nitko otimao. Jako malo znanja ubopticaju

DE
dernek
23:05 08.11.2016.

Mostu puna usta reformi ali ako se pokrene bilo kakva oni su za blokadu,prema tome most je cinbenik nestabilnosti ali i bez njih plenki ima sigurno vecinu.

AM
AMD------------------------
22:09 08.11.2016.

propaganda vam je bezvrijedna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije