Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijeme je novac

Parkiranje naplaćuju konobari u kavani, a sat im traje 55 minuta

krapinske
Nikola Capar/VLM
22.07.2010.
u 10:18

Konobari priznaju da im sat ide pet minuta naprijed, ali tvrde da je tako i na ulaznoj rampi, iako na izlaznoj, uvjerili smo se sami, pokazuje točno vrijeme

Nakon dojave nekih građana da u naplati parkiranja na parkiralištu hotela Aqua Vivae u središtu Krapinskih Toplica ima nepravilnosti, i sami smo se uvjerili da su primjedbe i te kako opravdane.

Skupo prekoračenje

Osim što parkiranje na tom parkiralištu naplaćuju konobari u kavani hotela, odnosno na recepciji poslije 22 sata, sat na rampama netočno mjeri vrijeme. Osim gostiju hotela, ovdje automobile parkiraju i oni koji dođu u posjet pacijentima obližnje bolnice. Vrijeme parkiranja na kartici koju nam je izbacio automat na ulaznoj rampi bilo je 15.57. Inače, prva dva sata parkiranja stoje pet kuna sat, za treći sat valja platiti četiri kune, za četvrti tri, a za peti samo kunu. Kada smo zamijetili da imamo još pet minuta do isteka parkiranja u prvom satu, odlučili smo krenuti i prvi put u životu parkiranje smo platili u kavani konobaru. Dali smo konobaru karticu i on nam je rekao da smo dužni deset kuna. Bili smo sigurni da nismo “ušli” u drugi sat, no ipak smo ga upitali koliko smo “zakasnili”, a on nam je odgovorio da si sami pogledamo na računu. I gle čuda, tamo je pisalo da smo parkiranje platili u 17.02 sati, iako je naš sat pokazivao 16.57, dakle točno jedan sat.

Koja vremenska zona?

– Da, moguće. Sat na ovom uređaju ide pet minuta naprijed – odgovara sada već s nelagodom jedan od dvoje nazočnih konobara, a drugi neuvjerljivo domeće da i sat na automatu na parkiralištu također ide pet minuta unaprijed.

Dakle, puni sat je prošao, tvrde oni, a ako baš nije po srednjoeuropskoj vremenskoj zoni, već po nekoj susjednoj, nije bitno. Koliko točno pokazuje sat na ulaznoj rampi nismo provjeravali, ali onaj na izlaznoj u koji stavljate već plaćenu karticu pokazuje točno vrijeme. No, vjerojatno je za svakoga tko se parkira i uzme karticu mjerodavno vrijeme ono koje piše na njoj. Doista je nevjerojatno da čovjek, iako zna da još ima dovoljno vremena, na kraju mora platiti više jer na uređaju u kavani sat ide pet minuta naprijed. Dodatna je zanimljivost to da su se s nekim čovjekom nedavno konobari također natezali oko tih pet minuta i ustvrdili da sat treba porihtati. No to očito još nisu stigli učiniti.

– Moguće je da je sat u kvaru, ali sigurno su porihtani satovi na ulaznoj rampi i u kavani, tako da sigurno nitko nije zakinut. Nikome se ne naplati više od jednog sata ako je proveo manje, a posve je normalno da se ulazak u idući sat parkiranja dodatno naplaćuje. Što se tiče ovakve naplate, ona je uobičajena. Kada bismo morali držati čovjeka tamo na suncu, parkiranje bi bilo mnogo skuplje. Osim toga, svi nekamo idu s parkirališta i kavana im je usput kada se vraćaju po automobil – ne vidi u cijeloj toj priči, u čiju istinitost je i sam posumnjao, ništa čudno Dragutin Plahutar, direktor hotela Aquae Vivae.

Komentara 13

LU
ludva
18:19 22.07.2010.

a za kaj se naplaćuje parking.. za gradilište..?? koje već deset godina ometa normalan i kvalitetan živt stanovnika Krapinskih Toplica..do kad ćemo slušati bajke i priče..najviše je odgovoran onaj koji mu je dao sve to u ruke,.. ima i dobrihh investitora koji bi jako brzo riješili problem..

FE
Felicijen
12:06 22.07.2010.

Pa tih pedesetak minuta je vrijeme bez PDV-a! Ovi ništa ne razumiju....

WI
wiktorija
11:44 14.08.2010.

u tim toplicama samo bagra šefuje tog plahutara treba ulovit i za tace obesit kaj bi visel nasred toplic i svakom topličanu dat batinu da ga basr jemput mazne !!!!!!!!!!! VRATI NAM GADE NAŠE BAZENE!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije