Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PARK PRIRODE PAPUK

Papučki fenomeni i ljepote privukli više od 100 tisuća posjetitelja

papuk
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
1/5
28.05.2011.
u 13:47

Na planinskom vrhu 'Nevoljaš' na nadmorskoj visini od 740 metara organiziran Kamp rendžera

JANKOVAC, VELIKA – Povodom Europskog tjedna Geoparkova i Međunarodnog Dana rendžera u Parku prirode Papuk u danas i sutra održat će se dvije zanimljive akcije. U Velikoj će članovi Hrvatskog radioamaterskog saveza  i članovi grupe 'Croatian Flora Fauna, koristeći se pozivnom oznakom 9A1GEO, na radio valovima svojih radio stanica promicati ljepote i značaj jedinog hrvatskog Geoparka Papuk širom svijeta, a u planinarskom domu Nevoljaš, koji se nalazi na 740 metara nadmorske visine, održava se dvodnevni Kamp rendžera na kojem sudjeluje dvadesetak  učenika i njihovih učitelja iz Čačinaca i Orahovice. 

Park prirode Papuk jedan je od najmlađih u Hrvatskoj, a već je prepoznat po brojnim prirodnim fenomenima i ostvarenim projektima zaštite prirode po kojime se ističe ne samo u hrvatskim već i svjetskim razmjerima. Svake godine područje Parka posjeti više od 100.000 posjetitelja kojima papučki rendžeri otkrivaju prirodne ljepote za koje mnogi nisu ni znali da postoje u ovom dijelu Hrvatske.

Ključne riječi

Komentara 2

LO
lojtra
20:51 28.05.2011.

Papuk je zaista lijep. Posebno sad kad na njemu više ne rastu četnіcі!

SV
sveznalica100
08:33 27.06.2011.

Lojtra, ti si paranoik-svuda vidiš četnike.To te trpa u isti koš sa onima koji svuda vide ustaše. . A što se tiče Papuka-zaista divno mjesto koje bi se moglo uvrstiti u destinaciju za ljetne škole i kampove za obrazovanje djece u programu \"škola u prirodi\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije