Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAČUNI Nakon ukidanja imuniteta Glavaš priprema iskaz za istražnog suca

Papiri sa Šeksovim potpisom

hrv-paiir-txt.jpg
import
11.05.2006.
u 20:39

To što se Branimir Glavaš prekjučer u sabornici nije osobno razračunavao s Vladimirom Šeksom, već je samo dvaput, ne navodeći ime, spomenuo svog nadređenog, za HDZ je bilo veliko olakšanje. No, to ne znači da Glavaš odustaje od teze da je u zapovjednom lancu u ljeto i ranu jesen 1991. u Osijeku Šeks bio iznad njega.

"S obzirom na to da Šeks kaže da je Krizni stožer za Slavoniju i Baranju raspušten 27. kolovoza 91. te da zbog toga on nema veze s događanjima u Osijeku, pitam tko ga je onda ovlastio da i nakon toga datuma potpisuje dokumente uime Kriznog stožera. Da njegova izjava nije točna, svjedoči i podatak iz vojne evidencije, prema kojem je Šeksovo sudjelovanje u Domovinskom ratu zaključeno s datumom 30. rujna 91. Nije mi namjera ni u koga upirati prstom, pa ni u Šeksa, ali se varaju oni koji misle da me mogu gurati u provaliju, a da ću ja padati slobodnim padom bez otpora", kazao je Glavaš.

Dodao je da ima dovoljno dokumenata sa Šeksovim potpisom nakon 27. kolovoza 91., koje će pokazati istražnom sucu, a jedan od njih se odnosi na nabavu opreme, što je bilo drugo ime za oružje. Objašnjenje Glavaševih navoda tražili smo i od predsjednika Sabora, ali se Šeks nije odazvao. Inače, zastupnici HDZ-a kao da su se posljedna dva dana natjecali tko će prije reći da vjeruje u Glavaševu nedužnost. Luka Bebić je u sabornici rekao da, prema njegovim spoznajam, Glavaš nije odgovoran za to što mu se pripisuje, a Andrija Hebrang da vjeruje kako nakon istrage neće ni biti suđenja jer će se vidjeti da su tvrdnje protiv njega neutemeljene.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije