Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUGOOČEKIVANO

Papa Wojtyla bit će proglašen svecem već ove godine

papa,ivan pavao II
Reuters/PIXSELL
04.01.2013.
u 15:30

Agencija KAI drži kako bi svečano proglašenje Ivana Pavla II. moglo biti u listopadu 2013. godine, a da bi to mogao najaviti papa Benedikt XVI. u ožujku

Blaženi Ivan Pavao II. mogao bi biti proglašen svetim ujesen ove godine, možda čak na dan početka njegova pontifikata. Javljaju to poljski medij koje prenosi i talijanski portal Vatican Insider.

Prenosi se kako je biskup Gdanjska, Sławoj Leszek Głódź izjavio u poljskom glasilu Super Express da će do kanonizacije Karola Wojtyle doći kada se potvrdi jedno od čuda koja su se ostvarila osobama koje su pomoć molile Ivana Pavla II. Čudo se moralo dogoditi nakon što je Ivan Pavao II. bio beatificiran, odnosno nakon 1. svibnja 2011.

– Nije problem glede čuda jer ih je bilo i već se vjerojatno izabralo jedno čudo koje su kao takvo potvrdili i liječnici i teolozi. Sada sve ovisi o odluci pape Benedikta XVI. –  izjavio je Sławoj Leszek Głódź. O mogućoj kanonizaciji Ivana Pavla II. već ove godine pisala je i poljska katolička agencija KAI, koja naglašava kako je bilo neobjašnjivih ozdravljenja. Agencija KAI drži da bi svečano proglašenje Ivana Pavla II. moglo biti u listopadu 2013. godine, a da bi to mogao najaviti papa Benedikt XVI. u ožujku. Dodaje se kako je listopad uobičajeni mjesec za kanonizaciju, pa bi tada i Ivan Pavao II. mogao biti proglašen svetim.

>>Papa upozorio na raskalašeni kapitalizam i terorizam

Ključne riječi

Komentara 47

OB
-obrisani-
12:58 05.01.2013.

Zašto su srbi na našim portalima? Zato što su iskompleksirani. Zato što su zasluženo poniženi. Zato što su shvatili da moraju sami zaraditi komad kruha a navikli su na državnu službu. Zato što su od strane svjetske javnosti osuđeni na pojam zločinački. Zato što će ubrzo doći dan kada će morati prodati sve što imaju da bi platitli odštetu za svo zlo počinjeno od 91. Zato što... Užas.

VP
vizantisko plavo
13:07 05.01.2013.

04.01.2013. u 21:35h Riznica je napisao/la: .. .. Dali znaš kako se prima slava od drugoga? da li znaš šta predstavlja odnosno svetac svakoj srpskoj porodici . Kakva je razlika između Boga i Alaha? Kako možeš verovati u nešto štošto je prorok "pisao" kome su ruke bile krvave do ramena , menjao žene kao kijavičar papirnate maramice i koji je pedofil. ( imati sex sa devojčicom od 14 godina je čist primer pedogilije)

OB
-obrisani-
12:55 05.01.2013.

05.01.2013. u 11:19h B Kosa je napisao/la: Uopce me nezanima sta misle oni koji nevole papu i Vatikan. Volio je nsu zemlju i narod i hvalamu. Bio je dobar prijatelj sa pokojnim kardinalom Kuharice prija nego je imenovan za papu i dobro nas je poznavao .. :-))))))) zato vas ta njegova ljubav košta godišnje preko 50 miliona €

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije