Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Angelus

Papa: Pravo bogatstvo nije individualni interes

papa benedikt xvi.
Reuters/PIXSELL
17.02.2013.
u 14:00

- Crkva, koja je majka i učiteljica, poziva sve svoje članove na obnovu u duhu, na odlučno preusmjeravanje prema Bogu, negiranjem ponosa i egoizma da bi se živjelo u ljubavi - rekao je Benedikt XVI.

VATIKAN – "Hoćemo li slijediti svoj Ja ili Boga?", pitao je Benedikt XVI. tijekom današnjeg angelusa, što je bilo njegovo pretposljednje obraćanje nedjeljom sa svoga prozora na Trgu sv. Petra, prepunom vjernika. Na Trgu sv. Petra bilo je više desetaka tisuća vjernika koji su zahvaljivali Benediktu XVI. na njegovu osmogodišnjem upravljanju Katoličkom crkvom.

- Crkva, koja je majka i učiteljica, poziva sve svoje članove na obnovu u duhu, na odlučno preusmjeravanje prema Bogu, negiranjem ponosa i egoizma da bi se živjelo u ljubavi - rekao je Benedikt XVI. i naglasio kako u ovoj godini vjere je korizma pogodno vrijeme za otkrivanje vjere u Boga kao osnovnog kriterija našeg života i života Crkve. To uvijek znači sukob, duhovnu borbu, jer "duh zla se opire našoj santifikaciji i pokušava nas skrenuti s Božjeg puta".

Benedikt XVI. poziva da se "ne instrumentalizira Boga za vlastite ciljeve davanjem veće važnosti uspjehu i materijalnim dobrima“. Izazivač je lukav i ne gura nas izravno prema zlu, već prema lažnom dobru, čineći da vjerujemo kako su stvarne vrijednosti moć i ono što zadovoljava primarne potrebe, upozorava Papa i naglašava kako u odlučnim trenucima života, ali i u svakom trenutku, "nalazimo se pred križanjem: želimo li slijediti svoj Ja ili Boga? Vlastiti interes ili pravo Dobro koje je stvarno dobro?".

Pretposljednji angelus Benedikta XVI., koji će se s Petrove stolice povući 28. veljače, bio je posvećen temi iskušenjima Krista, pa time i našim svakodnevnim iskušenjima. Mnogi vatikanisti su se odmah zapitali jesu li Papinu poruku shvatili pojedini kardinali.

>>Da je papa samo ovo učinio, bilo bi dosta za kanonizaciju

>>Papa Benedikt XVI.: Umoran sam, mislim da sam učinio dosta

Komentara 21

OB
-obrisani-
15:57 17.02.2013.

Jesu li agnostičko-ateistički kukufukavci u stanju shvatiti Papinu poruku? Sumnjam.

OB
-obrisani-
14:11 17.02.2013.

. .huh....pita me djete...sto je to...na slici..??.. . veli..ima neuredne zube...zasto nosi taj sesiric..??..pita me. nosi li haljinu..??. .

NE
NebitanTJ
15:29 17.02.2013.

ili stavila...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije