Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vazmeno bdijenje

Papa Franjo pozvao katolike da se otrgnu spokojnosti na Veliku subotu

Foto: Reuters/Pixsell
1/3
31.03.2018.
u 22:58

"Današnji sljedbenik...je podlegao stvarnosti koja ga navodi da vjeruje kako ne može učiniti ništa da nadvlada mnoge nepravde od kojih trpe mnogi od njegove braće", rekao je Papa.

Papa Franjo je predvodio vazmeno bdijenje na Veliku subotu i pozvao katolike da se otrgnu samozadovoljstvu i obnove svoju vjeru u nadilaženje nepravde.

Tijekom vazmenog bdijenja u Bazilici sv. Petra Papa Franjo je upozoravajući govorio o samozadovoljstvu i obnovi.

"Današnji sljedbenik...je podlegao stvarnosti koja ga navodi da vjeruje kako ne može učiniti ništa da nadvlada mnoge nepravde od kojih trpe mnogi od njegove braće", rekao je Papa.

Franjo je rekao kako se u slavljenje Uskrsa radi o "obnovi vjere da Bog pristupa...izazivajući naš monotoni i paralizirajući determinizam". Sigurnosne mjere su bile pooštrene tijekom subotnjeg vazmenog bdijenja.

Ovoga tjedna je talijanska policija provela četiri racije protiv osumnjičenih pristaša islamističkih terorističkih skupina i uhitila sedmero ljudi koje sumnjiči za povezanost s Tunišaninom koji je izveo napada kamionom u Berlinu.

U nedjelju će papa Franjo predvoditi uskrsnu misu kako bi obilježio uskrsnuće Isusa Krista.

Komentara 15

Avatar Ashley
Ashley
00:04 01.04.2018.

Sretan i Blagoslovljen Uskrs, Bog i Hrvati!

MA
Magistrica
23:49 31.03.2018.

“Ja sam put i istina i život”, odvratio je Isus. “Nitko ne dolazi Ocu osim preko mene” (Ivan 14:6). Sretan Uskrs svim ljudima dobre volje! :-)

AN
angeomihael
23:58 31.03.2018.

Sretan I Blagoslovljen Uskrs svim ljudima Želim i da Svjetlo nadvlada tamu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije