Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dolazak u 9 sati

Papa Franjo stiže u Sarajevo!

papa
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
06.06.2015.
u 08:06

Nakon što iziđe iz zrakoplova, Papu će dočekati član Predsjedništva BiH Dragan Čović, kardinal Vinko Puljić i apostolski nuncij Luigi Pezzuto

Papa Franjo u 9 sati stiže u posjet Sarajevu, a avionom s vatikanskom delegacijom putuje i novinar Večernjeg lista Silvije Tomašević. Nakon što iziđe iz zrakoplova, Papu će dočekati član Predsjedništva BiH Dragan Čović, kardinal Vinko Puljić i apostolski nuncij Luigi Pezzuto. U zračnoj luci će također biti i izaslanstva BiH i Vatikana. U izaslanstvu BiH i Vatikana bit će ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, ministrica obrane BiH Marina Pendeš, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH general-pukovnik Anto Jeleč, veleposlanica BiH u Vatikanu Slavica Karačić, predsjednik FBiH Marinko Čavara, premijer FBiH Fadil Novalić, predsjednica Ustavnog suda FBiH Kata Senjak, ministrica financija Vlade FBiH Jelka Milićević, premijer Sarajevske županije Elmedin Konaković, gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić, tajnik Nuncijature Joseph P. Antony, tajnica Odbora za doček Svetog Oca Tonka Krešić i tajnik kardinala Branko Jurić.

Prema saznanjima, na dočeku će biti vojnik sa zastavom i postrojba Oružanih snaga BiH. Predviđeno je da na dočeku bude i 144 mladih u narodnoj nošnji iz cijele BiH. Nakon zračne luke, svečana kolona će se uputiti prema zgradi Predsjedništva BiH gdje će biti upriličen ceremonij svečanog dočeka uz vojne počasti, što prate predaja raporta, pozdrav zastavi, smotra počasne čete te intoniranje himni Vatikana i BiH. Papu Franju će pred zgradom Predsjedništva dočekati predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Papa će u Sarajevu boraviti 11 sati tokom kojih će se sresti sa članovima Predsjedništva BiH, održati misu na stadionu Koševo i u Katedrali Srca Isusova.

Kako će papa provesti dan u Sarajevu porčitajte ovdje.

>> Nisam tvoje vjere, ali sam sljedbenik tvojih poruka

>> Papa će prvo napraviti krug stadionom i onda se popeti na pozornicu

>> Polovica se Hrvata iselila iz BiH, brojni građani odlaze u džihad... U takvu stvarnost dolazi papa Franjo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije