Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon povratka iz bolnice

Papa Franjo predvodio molitvu na Veliki petak u bazilici sv. Petra

Pope Francis presides the Good Friday Passion of the Lord service at the Vatican
Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE/REUTERS
1/10
07.04.2023.
u 23:04

Papa Franjo predvodio je na Veliki petak Obrede Muke Gospodnje u bazilici sv. Petra u Vatikanu

Propovijed je držao kardinal Raniero Cantalamessa, propovjednik Papinskoga doma. U bazilici je bilo puno vjernika. Papa je u baziliku došao u invalidskim kolicima jer ima velikih problema s koljenom. Zbog toga nije mogao ni leći pred oltarom na početku liturgije. Umjesto toga pomolio se nekoliko trenutaka u tišini. Papa Franjo, koji je prošli vikend otpušten iz bolnice nakon što je zaprimljen zbog bronhitisa, neće predvoditi procesiju Križnog puta na Veliki petak zbog hladnog vremena, priopćio je Vatikan.

Pope Francis presides the Good Friday Passion of the Lord service at the Vatican
1/10

Ovo je prvi put da papa Franjo ne predvodi Križni put u rimskom Koloseumu od njegovog izbora 2013. godine. Vatikan je objavio da papa Franjo prati procesiju iz svoje rezidencije. Papa bi trebao u subotu navečer predvoditi misu na Uskrsno bdjenje, a u nedjelju na Uskrs uputit će svoj blagoslov i poruku Urbi et Orbi (gradu i svijetu) na Trgu svetog Petra.

VIDEO: Danas se obilježava Veliki petak: Znate li kakvi su običaji na današnji dan?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije