Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLIZAK SVIMA
Povratak na članak

Papa Franjo pohodio bivše svećenike koji su se oženili

Papa Bergoglio je prošle godine najavio mogućnost sučeljavanja s problemima na koje nailaze bivši svećenici, ali celibat neće biti ukinut

Komentari 8

VL
????
20:32 12.11.2016.

Ne širite dezinformacije. Svećenici grkokatoličke i pravoslavnih crkava se NE ŽENE. Razlika je samo u tome da se VEĆ OŽENJENI zaređuju, naravno župni svećenici. Ako im žena umre, ne mogu se više ženiti. Ali ni kod njih nitko tko je oženjen ne može postati redovnikom niti biskupom. Možda ako žena umre, onda bi svećenik mogao postati biskupom.

VL
CR
CrniP
16:58 12.11.2016.

Svaka cast... korak po korak glede ukidanja ljudima protuprirodnih zahtjeva institucije.

VL
KA
Kaubojdzimi
21:46 11.12.2016.

kakav je to zanat ako je studirao bogosluzje? nikakav! ljudi moji zasto ste tako naivni? boga niko do danasnjeg dan nije vidio! niti ce ga ikad vidjet, jer ono sto nema nama.bolje da vjerujes u komen sanjim mozes poceti Graditii kucu a vjervati u crkvu ! nepomaze osim Rimu Vatikani i Sveceniku.nikome drugome.

VL
Avatar kakon
kakon
17:49 12.11.2016.

Naravno. Zašto da se mijenja nešto? Na početku euforija, vjera u čovjeka koji bi mogao promijeniti neke stavke, a sada opet se po starom. Nije mi jasno - mada se svećenici grkokatolici žene; zašto da se ne dopusti i svećenicima latinskog obreda?! Mnogima je to kompromis, zbog kojeg pate oni, pati njihova služba, zdravlje... bla bla bla - što da nabrajam bez veze

VL
DU
Deleted user
18:43 12.11.2016.

Čudim se onima koji bi uredjivali katoličku crkvu a sami nisu pripadnici iste. Naravno da tu ne mogu nsita, taj rat su izgubili i prije nego ga pokrenu. Čovjek bi trebao voditi svoje brige tu cinjenicu ni slobode interneta ne iskrivljuju.

VL
Avatar CVETKO1
CVETKO1
18:24 12.11.2016.

I to su Slaveni /Sloveni/ ... ili nisu ?

VL
DU
Deleted user
18:31 12.11.2016.

Onaj tko nije za svecenika svete katoličke crkve ne treba trositi vrijeme. Pravila su jasna u uvome slucaju bez greske.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.