Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
katolička i pravoslavna crkva

Papa Franjo i patrijarh Kiril sastat će se u Austriji ili Mađarskoj

papa
Foto: Reuters/PIXSELL
28.06.2015.
u 22:30

- No, ne smijem kazati hoće li do susreta doći 2015. godine. Nadam se da će ovaj Papa i ovaj Patrijarh pokrenuti pomirenje, kazao je Alfejev.

Papa Franjo i moskovski patrijarh Kiril mogli bi se sastati već ove godine u nekoj neutralnoj državi, možda Austriji ili Mađarskoj, kazao je pravoslavni metropolit Ilarion Alfejev, koji je praktički „ministar vanjskih poslova“ Ruske pravoslavne crkve, u današnjem razgovoru za talijanski list Corriere della Sera.

- U agendi pape Franje nije predviđeno putovanje u Moskvu. Predviđen je susret Pape i patrijarha Kirila. Mislim da do tog susreta neće doći ni u Moskvi ni u Rimu, već u nekoj neutralnoj državi. Za ugostiti taj susret već su se prijavile Austrija i Mađarska. No, ne smijem kazati hoće li do susreta doći 2015. godine. Nadam se da će ovaj Papa i ovaj Patrijarh pokrenuti pomirenje, kazao je Alfejev.

Inače, Franjo je u subotu primio izaslanstvo carigradskog ekumenskog patrijarha, Bartolomeja I., koje se nalazi u Rimu prigodom svetkovine apostola Petra i Pavla (29. lipnja). Papa je kazao kako je „to prigoda za jednoglasnu molitvu da osvane dan kad će se iznova moći uspostaviti puno i vidljivo zajedništvo pravoslavaca i katolika. A znak mira koji smo si pružili bio je izraz bratske ljubavi koja nas potiče na putu pomirenja i koja će nam jednoga dana omogućiti zajedničko sudjelovanje za euharistijskim stolom“.

Franjo je izrazio nadu u suradnju katolika i pravoslavaca, te želju da se postojeće teškoće suoče u istini i bratskome duhu.

>> Vatikan: Odluka o Međugorju poslije ljeta

>> Vatikan se o Međugorju neće izjasniti prije jeseni

Komentara 5

Avatar d-ano
d-ano
00:39 29.06.2015.

mislim da hoce pomirit krst i kriz.. ,,,polumjecec se naherio pa ih gledi a mujo dalje potkiva konja na mjesecu,,

Avatar viki_nuland
viki_nuland
01:37 29.06.2015.

Hmmm...mislim da se naziru rezultati Putinova posjeta Vatikanu, koji je za zapadne "slobodne medije" (ha, ha, ha...) bio obiljezen Putinovim kasnjenjem pri dolasku iz Milana, a tih 45 minuta je stvarno "velika stvar" i napraviti ce "veliku razliku" u odnosu na samo 1500 godina od podjele Rimskog Carstva i raskola krscanstva.

Avatar bambus
bambus
01:44 29.06.2015.

..ozbiljne su to teme..koje vi obični smrtnici..ne rezumijete....to je iznad vas ...na vama je da budete poslušni....a ne da razumijete.....razumljivost je rezervirana za više kaste....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije