Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Papa će u svibnju posjetiti Izrael

25.01.2009.
u 17:05

Papa Benedikt XVI. trebao bi posjetiti Izrael u svibnju, rekao je u nedjelju izraelski dužnosnik, iako je razljutio Židove u svijetu ponovno prihvativši biskupa koji je nijekao pune razmjere nacističkog genocida nad šest milijuna Židova.

Izraelski nacionalni muzej i memorijalni centar Holokausta "skandaloznom" je nazvao Bendiktovu odluku da povuče ekskomunikaciju biskupa Richarda Williamsona iz Engleske koji je izjavio da nije bilo plinskih komora i da je samo 300.000 Židova izgubilo život u nacističkim logorima tijekom Drugog svjetskog rata.

Glasnogovornik izraelskog ministarstva vanjskih poslova rekao je da Papin posjet Izraelu planiran za svibanj ipak nije doveden u pitanje.

"Vjerujemo da je pitanje ekskomunikacije pripadnika rimokatoličke crkve unutarnje pitanje crkve", rekao je Robert Rozet iz memorijalnog centra Yad Vashem u Jeruzalemu. "Nalazimo, međutim, skandaloznim da pripadnik crkve tako visoke razine ima gledišta koja niječu holokaust", rekao je Rozet.

Glasnogovornik izraelskog ministarstva vanjskih poslova Yigal Palmor na pitanje hoće li Papina odluka utjecati na planirani posjet je odgovorio da ona "nema veze s međudržavnim odnosima". Williamson je jedan od četvorice tradicionalističkih biskupa koji je 1988. izbačen iz katoličke crkve jer je zaređen bez dozvole Vatikana.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije