Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drukčiji od drugih

Paljenjem prve svijeće započeo Advent iz davnina u Slavonskom Brodu

Paljenjem prve svije?e zapo?eo je Advent u Slavonskom Brodu
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/6
27.11.2022.
u 10:05

Ono što brodski advent čini posebnim i jedinstvenim u odnosu na druge hrvatske gradove je njegova tematika koja se provlači kroz adventski ugođaj, a po čemu je i dobio ime ''iz davnina''. Slavonski Brod prepoznatljiv je kao grad u kojem je spisateljica Ivana Brlić-Mažuranić živjela i stvarala svoja najbolja djela.

Na središnjem slavonskobrodskom trgu Ivane Brlić Mažuranić u subotu navečer upaljena je prva adventska svijeća. Time je ujedno započeo i ovogodišnji program Adventa iz davnina.

Nakon blagoslovne molitve koju je predvodio vlč. Anđelko Cindori, prvu adventsku svijeću upalio je uspješan hrvatski sportaš, europski boksački prvak Gabrijel Veočić. 

Okupljenima se prigodno obratio i gradonačelnik Mirko Duspara poželjevši svima miran i blagoslovljen advent kao i nadolazeće božićne blagdane.

Nakon paljenja prve adventske svijeće, okupljene građane na glavnom gradskom trgu zabavljao je Tamburaški sastav "Behar", a u nedjelju će na istom mjestu od 20 sati građane zabavljati grupa "Vatra".

26.11.2022., Slavonski Brod - Paljenjem prve svijece u velikom adventskom vijencu na Korzu u Slavonskom Brodu je zapoceo "Advent iz davnina". Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL (ilustracija)
Velik broj građana slio se u centar grada vidjeti što im nudi ovogodišnja manifestacija.

Ono što brodski advent čini posebnim i jedinstvenim u odnosu na druge hrvatske gradove je njegova tematika koja se provlači kroz adventski ugođaj, a po čemu je i dobio ime ''iz davnina''. Slavonski Brod prepoznatljiv je kao grad u kojem je spisateljica Ivana Brlić-Mažuranić živjela i stvarala svoja najbolja djela. Povodom toga, posebnim božićnim uređenjem i već četvrtu godinu zaredom, Advent iz davnina priča posebnu bajkovitu priču u duhu spomenute spisateljice i njezinih bajki.

I ovoga je adventa na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić upriličen Božićni sajam s bogatom ponudom. Posjetiteljima neće nedostajati kulturnih i zabavnih sadržaja, kao ni dobre hrane, pića, sajmova rukotvorina, božićnih ukrasa i lampica koje već danima radnici marljivo postavljaju.

Iz brodske Gradske uprave pozvali su sve građane da posjete programe ovogodišnjeg Adventa iz davnina i dobro se zabave.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije