Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zabuna

'Palac gore' ga skupo koštao: Poslao emoji kao odgovor, sada mora platiti pozamašnu svotu

Zuckerberg najavio promjenu imena kompanije ali ne i  Facebooka
Borna Filic/PIXSELL
09.07.2023.
u 07:00

Muškarac je poslao emoji s palcem gore kao odgovor na fotografiju ugovora o kupnji lana koju mu je poslao kupac žitarica 2021.

KanadskI farmer mora platiti više od 82.000 kanadskih dolara (61.784 dolara) odštete zbog zabune oko emoja koju je sudac u Saskatchewanu riješio presudom da je slika s podignutim palcem dovoljna za prihvaćanje ugovornih uvjeta. Predstavnik tvrtke Kent Mickleborough telefonskim je putem kontaktirao Chrisa Achtera te su se dogovorili da će poslati ponudu SMS-om. Chris Achter, vlasnik poljoprivredne tvrtke u Swift Currentu, Saskatchewan, poslao je emoji s palcem gore kao odgovor na fotografiju ugovora o kupnji lana koju mu je poslao kupac žitarica 2021. 

VEZANI ČLANCI

Mjesecima kasnije, kada je došlo vrijeme isporuke, a kupac nije dobio lan. Naime, 'palac gore'  Mickleborough je protumačio kao potvrdan odgovor na ugovor, a Achter samo kao odgovor da je primio ponudu ugovora, piše BBC.

To je pokrenulo spor kako bi se otkrilo što znači emoji s palcem gore. Kupac je tvrdio da emoji impliciraju prihvaćanje ugovornih uvjeta, dok je Achter rekao da je koristio sliku palca prema gore samo da pokaže da je primio ugovor, ali ne i da pokaže svoju suglasnost.

Sudac Timothy Keene presudio je u korist tvrtke.

- Ovaj sud spremno priznaje da je  (palac gore) emoji netradicionalno sredstvo za “potpisivanje” dokumenta, ali je ipak pod ovim okolnostima to bio valjan način za potpis, napisao je sudac u presudi - objavili su američki mediji.

Video: Sve luđe od luđeg: Električnim romobilom pretjecao automobil

Ključne riječi

Komentara 6

DQ
Dq
08:48 09.07.2023.

Ovo je opasan presedan , jer kad razni muljatori krenu u slične on line prevare .... dovoljno bude da klikneš na nametljivi oglas i ode lova , uz pomoć kakvog suca koji se da nagovoriti.

SS
simpatican.simpa
13:55 09.07.2023.

Sad treba tu foru poslati tom istom sucu i onda mu reći da mora platiti robu , ili da je kupio banderu ili ciglu u vrijednosti 100K €. Kako bi onda reagirao !?!? Pravnici su najveći licemjeri.

GO
Gorski
09:49 09.07.2023.

Šta da je dignuo srednji prst?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije