Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'bezočne laži'

Pakrački branitelji ogorčeni izjavama patrijarha Irineja

patrijarh Irinej
Dušan Mirković/PIXSELL/Ilustracija
06.10.2014.
u 15:00

Nakon svih događaja u Domovinskom ratu, ipak smo smogli snage izraziti dobrodošlicu patrijarhu Irineju, a on je to iskoristio za iznošenje bezočnih laži i konstrukcija bliže i daljnje povijesti, kažu pakrački branitelji

Koordinacija pakračkih branitelja na čelu s pakračkim gradonačelnikom Davorom Huškom pozvala je nedavno imenovanog slavonskog vladiku, episkopa Jovana, da se ogradi od govora patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja u povodu imenovanja episkopa u Pakracu.

Na ustoličenje je, kažu, došlo 19 autobusa iz Srbije, grad je bio doslovno blokiran, a među pridošlicama je bilo i ljudi u neprijateljskim vojnim odorama, što branitelji u kombinaciji sa spornim izjavama doživljavaju kao novi oblik agresije.

- Nakon svih događaja u Domovinskom ratu, ipak smo smogli snage izraziti dobrodošlicu patrijarhu Irineju, a on je to iskoristio za iznošenje bezočnih laži i konstrukcija bliže i daljnje povijesti. Iskreno vjerujemo i nadamo se da vladika ne podržava njegove stavove i da će raditi na uspostavi povjerenja među svim stanovnicima ovog kraja, bez obzira na vjeru i naciju - navodi se u priopćenju 16 pakračko-lipičkih braniteljskih udruga. Branitelje je najviše ogorčila izjava patrijarha Irineja kako su Srbi na pakračkom i lipičkom području dva puta doživjeli genocid, od 1941. do 1945. te od 1991. do 1995. godine, te kako je u tom razdoblju ubijeno 19 tisuća srpske djece.

>>Dačić u Pakracu: Odnosi Srbije i Hrvatske ključni za razvoj regije

>>Dačić: Srbija neće potpisati mirovni sporazum s Kosovom

Komentara 10

Avatar Mr_T
Mr_T
18:01 06.10.2014.

Kažu naši svećenici se bave politikom.... Srpska Pravoslavna Crkva više nalikuje nekoj stranci neg vjersku udrugu.

TT
tTony
04:25 07.10.2014.

vuk daku minja a ne cud

Avatar gecdra
gecdra
18:41 06.10.2014.

SPC nije stranka nego teroristička organizacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije