Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pakoštane u suzama

Pakoštane u suzama: To je izdaja, naš je Ante prodan!

gotovina pakostane (1)
Dino Stanin/Pixsell
15.04.2011.
u 09:36

Mnogi prijatelji i suborci generala Gotovine zanijemjeli su od bola, a njegova teta Marija Miočev jecala je na rivi.

Suze, šok i nevjerica. Pakoštane generala Ante Gotovine zanijemjele su od bola.

– Ovo je izdaja. Ovo je presuda cijelom hrvatskom narodu – čulo se iz kafića, gdje su jučer ujutro mnogi ispred televizora očekivali oslobađajuću presudu za svoga generala. Ma gotovo nitko nije ni pomislio da će biti osuđen. Nakon što je Gotovini izrečena presuda od 24 godine, začuli su se jecaji, a i pokoja psovka na adresu Haaškog suda.

– Ovo je presuda hrvatskom narodu, a ne Anti Gotovini. Užas! Ipak, postoji pravo na žalbu, pa ćemo vidjeti – rekao je Ante Žoni Maksan, generalov suborac i prijatelj.

Očekivali ga na misi
Ivica Kapitanović, branitelj kojemu je Gotovina bio zapovjednik, kroz suze je govorio kako je posljednji put plakao kada je pokapao suborce u ratu.

– Što sada da kažem svojoj djeci, što se događalo u ratu i tko je koga napadao? Što da radim sa svojim vojnim odorama onako složenima? Očekivali smo Gotovinu kod kuće, a ovako su ga osudili. Pa kako je to moguće? Pogledajte kakav je Haag bio prema Šljivančaninu, koji je na Vukovar ispalio 5000 granata. Ovo su zasluge svih vlasti, i one od 2000., i Sanaderove koja je pokrala Hrvatsku, a i među ovima ima zaslužnih – rekao je.

Čuli smo i da su se uoči izricanja presude u Gotovininoj kući bojili zidovi očekujući da će general već u nedjelju biti na misi u svojim Pakoštanima. No, nadu su zamijenile suze, ali i ljutnja.

Jesmo li svi zločinci?
Mnogi su, naime, tvrdili kako je očito riječ o političkoj presudi i kako je Gotovina žrtvovan radi odnosa u regiji, odnosno kako je osuđen iako je poznato da je zapovijedao vojskom koja se branila od srpske agresije. Marija Miočev, Gotovinina teta, plačući je vikala na rivi kako je njezin Ante prodan, i to od politike koja je, kako je rekla, htjela spasiti svoju fotelju Generalov prijatelj i općinski načelnik Milivoj Kurtov rekao je kako je očito da su svi koji su vjerovali da će biti oslobođen bili naivni.

– Tužan sam i razočaran. Što sad napraviti? Sad smo nemoćni – bio je utučen. Nekoliko sati nakon presude, i brojni su drugi Pakoštanci izišli na rivu.

– Ante nije bio zločinac. Ako je on zločinac, onda smo i svi mi zločinci – rekao nam je jedan od pakoštanskih branitelja, a iz lokalnih kafića baš u to vrijeme netko je pustio pjesmu “Sude mi”...    

U Zadru je na mostu osvanuo 50 metara dug transparent “Generale, čekamo zapovijed”. Nakon izricanja presude, jedan je 53-godišnjak šakom razbio izlog panoa na Narodnom trgu te je po njega došla hitna pomoć.

Komentara 67

32
321961
22:49 15.04.2011.

j.bo vas ante on je jeda bjelosvjetski lopina

Avatar bok
bok
22:15 15.04.2011.

Svima ovim gnjidama i seronjama koji tu pokusavaju provocirati na forumu: Pobjedili smo vas u ratu, slijedi Oluja2... sad smo tamo gdje trebamo biti da bi postigli ono sto zelimo postici!

OB
-obrisani-
12:49 15.04.2011.

eee teta oni u hagu drugacije misle jbg sta cemo !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije