Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GUŽVA Vozači ne poštuju nove znakove ispred Doma zdravlja

Pacijenti ugroženi zbog divljeg parkiranja

23.01.2009.
u 18:14

Zbog ugrožavanja života pacijenata koji su u vozilu Hitne pomoći morali čekati da vozač potraži vlasnike automobila koji zakrčuju prilaz zgradi Doma zdravlja Plavo Polje, ta je ustanova zatražila postavljanje znakova zabrane zaustavljanja i parkiranja te preregulacije prometa.

Ne vide znakove
Novim pravilima zabranjuje se parkiranje i mijenjanje smjera kretanja vozila ispred zdravstvene ustanove.

– To je jedino rješenje jer su se stalno događala zakrčenja prolaza vozilima Hitne pomoći. Uz to, dosadašnji smjer vožnje ispred zgrade bio je nelogičan, vozilo se lijevom stranom, a ne desnom stranom, pa je vozilima Hitne, pogotovo nakon izgradnje produljene Borovske ulice, preglednost pri izlazu s parkirališta bila loša – kaže ravnatelj Doma zdravlja Ivan Tečer i nada se kako će se jutarnje gužve sada riješiti, no danas nije bilo baš lako prići zgradi.

U dva dana kako je uvedena preregulacija prometa i uvedena nova pravila, vozači se na znakove oglušuju. Vozači na parkiralište, unatoč jasnom znaku jednosmjerne ulice, ulaze u zabranjeni smjer jer su tako naviknuli, a automobili su parkirani na zabranjenom mjestu unatoč znaku i upozorenju da će ih ukloniti pauk-služba. Uprava Doma zdravlja zamolila je, stoga, policiju da pomogne uvesti red. Policajci još nisu počeli kažnjavati nesavjesne vozače koji ne primjećuju znakove kako nam je rekao i sugovornik Franjo Krijan.

Kazne i do 5000 kuna
– Dovezao sam suprugu na pregled i jedva prišao zgradi. Nisam vidio znakove, trebali su najaviti da će doći do takve promjene – kaže Franjo Krijan. Iz policije poručuju kako će nadzirati promet ispred Doma zdravlja te i upozoravati vozače.

– Ubrzo ćemo i početi kažnjavati. Za parkiranje iza znaka zabrane zaustavljanja i parkiranja kazna je 300 kuna, a za vožnju u zabranjenom smjeru 2000 do 5000 kuna i dva kaznena boda – kaže Kata Nujić, glasnogovornica PU.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije