Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOŠAO U BOLNICU

Pacijent se žalio da ga peče grlo nakon gaziranog pića: 'Pregledan je, nije imao oštećenja'

Zagreb: Zbog novih slu?ajeva trovanja Vili Beroš dao je izjavu za medije
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/40
08.11.2023.
u 10:51

Jedna osoba primljena je i u varaždinskoj bolnici, ali također nema ozbiljnije ozljede

S Rebra su jutros otpuštena dva pacijenta s blažim promjenama ždrijela i jednjaka, koji su u bolnicu došli jučer žaleći se na teškoće nakon pijenja gaziranog pića, potvrdio nam je prof. Rajko Ostojić, predstojnik Klinike za unutarnje bolesti KBC Zagreb. Prethodno je jučer odmah pušten prvi pacijent koji je došao na Rebro nakon što je popio piće s automata na PMF-u.

U KBC Sestre milosrdnice došao je jutros pacijent žaleći se da ga peče grlo nakon što je popio gazirano piće. - Pregledan je, nije imao nikakvih oštećenja, moguće je i viroza u pitanju - kazao nam je prof. Davor Vagić, ravnatelj KBCSM. Jedna osoba primljena je i u varaždinskoj bolnici, ali također nema ozbiljnije ozljede.

Ministar Vili Beroš potvrdio je jutros da se u Hrvatskoj pojavilo još nekoliko sumnji na slučajeve trovanja pićem.

"Ono što trebam izvijestiti javnost da sve institucije u RH rade svoj posao, te da je pravodobno obaviještena policija i Državni inspektorat. Zdravstveni sustav je spreman, postupa se prema postojećim protokolima. Ono što vam mogu reći da imamo još nekoliko bolesnika, slučajeva sumnje na trovanje pićem. Konkretno je novih četvero, jedan je u Vinogradskoj u bolnici na opservaciji, za njega se sumnja u ozljeđivanje kemijskim elementima, jedan je u Varaždinu, dok su dva u KBC-u Zagreb. Srećom svi do sada novi zabilježeni slučajevi su sa blažim simptomima i većina će pacijenata biti otpuštena na kućno liječenje", rekao je

GALERIJA Zbog sumnje na trovanje pićem policija na fakultetima i u bonicama. Ministar: 'Ako treba uključit će se i SOA'

Zagreb: Zbog novih slu?ajeva trovanja Vili Beroš dao je izjavu za medije
1/40

VIDEO Beroš: Imamo četiri nova slučaja, jedan u Varaždinu. Nisu pili ista pića. Ako treba uključit će se i SOA

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije