Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukob u dubrovniku

Ozlijedio pijanu djevojku. Policija: Nije zločin iz mržnje!

djelatnici hitne (1)
Luka Stanzl/PIXSELL
29.08.2013.
u 12:34

U svojim izjavama svjedoci navode da je do narušavanja javnog reda i mira došlo isključivo zbog alkoholiziranosti djevojaka, napominje policija

Dubrovačka policija provela je kriminalističko istraživanje kojim je nastojala utvrditi okolnosti koje su dovele do sukoba između 24-godišnjakinje i 44-godišnjaka 22. kolovoza u ranim jutarnjim satima u ulici Brsalje bb u Dubrovniku. Iako se u pojedinim medijima taj sukob okarakterizirao kao zločin iz mržnje, dubrovačka policija napominje kako to nije bio slučaj.

Naime, po zaprimljenoj dojavi policija je ispitala sve sudionike i svjedoke ovog događaja te utvrdila da su i djevojka i muškarac počinili prekršaj iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

- Kriminalističkim istraživanjem nisu utvrđeni elementi kaznenog djela, a u izjavama koje su policiji dali sudionici kao i svjedoci događaja ne spominju se nikakve okolnosti koje bi na bilo koji način ukazivale na zločin iz mržnje. Naime, u svojim izjavama oni navode da je do narušavanja javnog reda i mira došlo isključivo zbog alkoholiziranosti djevojaka. U spomenutom sukobu 24-godišnjakinja je zadobila lakše tjelesne ozljede, a provedenim alkotestiranjem utvrđena joj je koncentracija alkohola od 1,81 g/kg. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja oni su uz optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira dovedeni u Prekršajni sud u Dubrovniku - napominju iz policije te ističu kako tijekom ovog ljeta nije prijavljen niti jedan događaj koji bi ukazivao na počinjenje zločina iz mržnje.

>>Potvrđena prva presuda u Hrvatskoj za spolnu diskriminaciju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije