Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stanje sigurnosti u prometu

Ozlijeđeno 96 osoba u kolovozu u PU osječko-baranjskoj

prometna nesreća kod Našica
Foto: Dubravka Petrić/Pixsell
06.09.2018.
u 14:16

Najviše se nesreća dogodilo srijedom te petkom, a najmanje nedjeljom i ponedjeljkom. Što se satnice tiče, uvjerljivo je najviše sudara ili slijetanja s ceste zabilježeno od 8 do 12 sati, a najmanje od ponoći do 4 sata ujutro

Ukupno 96 osoba stradalo je u prometnim nesrećama u kolovozu u PU osječko-baranjskoj, od čega je jedna poginula, 23 su teško, a 72 lako ozlijeđene. Smanjenje je to u odnosu na isti mjesec lani, kada je stradalo 112 građana – dvoje je poginulo, 25 ih je teže, a 85 lakše ozlijeđeno. Nesreća je prošloga mjeseca bilo 176, a lanjskog kolovoza 185.

- Najviše prometnih nesreća dogodilo se zbog nepropisne i neprilagođene brzine, slijedi oduzimanje prednosti prolaska, nepropisno kretanje kolnikom, nepropisno uključivanje u promet, nepropisna vožnja unazad... - navode u PU osječko-baranjskoj.

U 32 prometne nesreće u kojima je uzrok bila nepropisna i neprilagođena brzina ukupno je stradalo 28 osoba, od čega je jedna poginula, a pet ih je teško ozlijeđeno.

- U 20 prometnih nesreća počinitelji su imali alkohola u krvi, u kojima sučetiri osobe zadobile teške tjelesne ozljede i osam je osoba zadobilo lake tjelesne ozljede – upozorava policija. Najviše se nesreća dogodilo srijedom te petkom, a najmanje nedjeljom i ponedjeljkom. Što se satnice tiče, uvjerljivo je najviše sudara ili slijetanja s ceste zabilježeno od 8 do 12 sati, a najmanje od ponoći do 4 sata ujutro.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije