Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON RUTINSKE OPERACIJE

Mladića (19) oživljavali sat vremena: U bolnici nisu primijetili ništa sumnjivo

OB Šibenik
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
1/3
11.09.2019.
u 19:28

Devetnaestogodišnjak umro u šibenskoj Općoj bolnici nakon rutinske operacije krajnika. Ministar zdravstva poručio da se uzrok još utvrđuje

Koji je točan uzrok smrti 19-godišnjaka sa Zlarina koji je u četvrtak poslijepodne preminuo u šibenskoj bolnici nakon rutinske operacije krajnika, još je nepoznato. Ministar zdravstva Milan Kujundžić u srijedu je potvrdio da je obdukcijom pronađen edem pluća, ali uzrok se još ne zna.

– To je strašno! Dečko od 19 godina koji je došao na mali zahvat, tonzilektomiju. Operacija je prošla dobro da bi nakon nekih pola sata ušao u arest. Reanimacija je bila bezuspješna, na obdukciji je nađen edem pluća, a što je uzrok, to će tek trebati istraživati – izjavio je Kujundžić izrazivši žaljenje i sućut obitelji zbog velikog gubitka. Rekao je i kako inspekcija Ministarstva zdravstva još nije u Šibeniku, ali je u stalnom kontaktu s ravnateljicom koja ga je o tragičnom događaju odmah izvijestila.

Izvješće u petak

Ravnateljica OB-a Šibenik dr. Sanja Jakelić izjavila nam je kako je još u tijeku postupak koji provodi Povjerenstvo za unutarnji nadzor bolnice.

– Odmah smo pokrenuli unutarnji nadzor i naše Povjerenstvo pregledava kompletnu dokumentaciju proizašlu tijekom liječenja mladića. Još čekamo i kompletan nalaz patologa koji obavlja obdukciju. Kada sve mikroanalize tkiva budu gotove, očekujemo njegovo izvješće. Sve će biti gotovo najvjerojatnije u petak, kada očekujemo i izvještaj unutarnjeg Povjerenstva. Do tada ne mogu davati informacije. Kada dobijemo svu dokumentaciju, održat ćemo sastanak, a nakon toga, razumjet ćete me, moramo prvo obavijestiti članove obitelji, a onda će i javnost biti upoznata s uzrokom zbog kojega je nesretni mladić preminuo – rekla je dr. Sanja Jakelić.

Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell

Mladi Zlarinjanin primljen je u OB Šibenik prošli četvrtak, kada je imao zakazanu operaciju krajnika. Prije operacije obavljene su sve potrebne pretrage, izvađena mu je krv, pregledao ga je anesteziolog i svi su nalazi bili uredni. Operacija je obavljena u općoj anesteziji, trajala je između 15 i 20 minuta i protekla je bez vidljivih problema.

Nakon operacije su ga probudili i, kako neslužbeno doznajemo, još su ga oko 45 minuta zadržali u prostoriji u kojoj ga je nadgledalo medicinsko osoblje. Nisu primijetili ništa sumnjivo. Kada je prebačen u sobu na odjelu, posjetili su ga otac i djed. Nedugo nakon njihova odlaska, naglo mu je pozlilo. Liječnici i sestre reagirali su odmah, činili su sve da ga spase.

Čeka se službeno izvješće

Pokušavali su ga reanimirati više od sat vremena, ali nažalost neuspješno. Navodno mu je zatajilo srce. Liječnik koji ga je operirao ugledan je i iskusan ORL kirurg, vrlo cijenjen u struci. Možda je i to razlog zbog kojeg njegovi kolege ne žele komentirati slučaj, dok službeno ne bude poznato što se zapravo dogodilo.

Službeno izvješće čeka i šokirana mladićeva obitelj. Otac je od medija zatražio da sačekaju službene nalaze odbijajući dati izjavu o tome hoće li tužiti bolnicu. 

Ključne riječi

Komentara 1

PJ
perkovic.joso
20:01 11.09.2019.

Nema rutinskih operacija, ali zato ima rutinskih V.l. clanaka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije