Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVILI PROSVJEDE

Ovoga ima samo u BiH. Ugostitelji traže potpuni lockdown: 'To nam je jedina nada'

Sarajevo: U posljenja 24 sata u BiH prijavljena 1.251 zaražena osoba, a preminulo je 48 osoba
Armin Durgut/PIXSELL
09.03.2021.
u 17:40

"Tražimo totalni lockdown, proglašenje izvanrednog stanja, zatvaranje čitavog kantona, da nema ulaza ni izlaza ili da se pusti sve da radi normalno", kazao je poduzetnik Ahmed Čehajić

Poduzetnici iz Sarajeva najavili su danas da će od četvrtka prosvjedovati svaki dan dok se ne ispune njihovi uvjeti. Četiri udruge, koje okupljaju ugostitelje, male biznise, glazbenike, zanatlije i hotelijere, zahtijevaju prije svega uvođenje potpunog lockdowna, jer je to, tvrde, jedini način da opstanu.

"Tražimo totalni lockdown, proglašenje izvanrednog stanja, zatvaranje čitavog kantona, da nema ulaza ni izlaza ili da se pusti sve da radi normalno", kazao je poduzetnik Ahmed Čehajić, dodajući kako nitko od njih nije kriv što su kantonalna i federalna vlada nesposobne nabaviti cjepiva, javlja Klix.ba.

"Nama je svakako već godinu dana polu-lockdown, svi radimo sa 30 posto kapaciteta, također sve radnike ćemo otpustiti i staviti na burzu, jer nam ne daju nikakvu drugu opciju. Moj otac drži radnju, 20 godina radimo, mi jedva plaće isplaćujemo. Oni nama ukidaju egzistenciju, a konstantno traže da držimo radnike i pozivaju nas na toleranciju. Oni uredno primaju plaću, a mi ovdje da crkavamo i čekamo hoće li što pasti s neba - poručio je Čehajić.

Komentara 10

VL
_________
18:55 09.03.2021.

Tako je! Ili zatvori i plati zato što mi nedaš raditi ili šuti i marš da te više ne vidim i ne čujem!

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
18:42 09.03.2021.

Zato i nema zaklnučavanja da im ne bi država davala novce radnicima. Taj bosanski dio je zajbancija.

JA
Jagica
14:53 11.03.2021.

Sad su se uvatili bosne i hercegovine.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije