Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI U SKOPJU

Ovo su pitanja oko ubojstva Denisa Tota na koje makedonske vlasti trebaju dati odgovor

13.04.2022.
u 10:14

Hrvatski rukometaš žrtva je makedonskog narkodilera Andžela Đorđievskog koji ga je pretukao 7. travnja u ranim jutarnjim satima, prema videosnimkama s kamere noćnog kluba u Skopju.

Prvoosumnjičeni za ubojstvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota odveden je u srijedu rano ujutro u pritvor u Skoplju, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova Sjeverne Makedonije na internetskoj stranici.

"Andželo Đorđievski (28), prvoosumnjičeni za kazneno djelo ubojstva Denisa Tota, 13. travnja. 2022. oko 2 sata priveden je u Kazneno-popravni zavod Skopje na izdržavanje mjere pritvora koju je odredio nadležni sud", navelo je ministarstvo u priopćenju.

Državno odvjetništvo Skopje raspisalo je tjeralicu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva, dodaje se.

"Nakon poduzetih intenzivnih mjera i aktivnosti na pronalasku i privođenju, osoba se oko 1,20 sati predala policijskim službenicima Operativnog tima za potragu."

Hrvatski rukometaš žrtva je makedonskog narkodilera Andžela Đorđievskog koji ga je pretukao 7. travnja u ranim jutarnjim satima, prema videosnimkama s kamere noćnog kluba u Skopju.

Iz tamošnjeg MUP-a kazali su da će se uskoro očitovati o slučaju, a izjavu za medije najavila je i ravnateljice bolnice u kojoj je rukometaš preminuo Maja Mojsov

Foto: Večernji list/Instagram

Prvi put kada je ova vijest dospjela u hrvatsku javnost pisalo se o napadu na 28-godišnjaka koji je, kako su tada mediji izvještavali, bio pretučen. Makedonska policija brzo je demantirala te tvrdnje i istaknula da na tijelu mladića nije bilo vidljivih ozljeda. Informaciju da je Tot pretučen demantirala je i šefica skopske bolnice Maja Mojsova.

Prvo su rekli da je umro od srčanog zastoja, a onda utvrdili da je ipak napadnut. Prije tri dana oglasio se i brat preminulog, Boris Tot, rekavši da je "njegov brat preminuo od srčanog udara, a ne od bilo kakvih tjelesnih ozljeda, tučnjave i ostalih gluposti".

Istog je dana makedonska policija objavila priopćenje u kojem tvrdi da je hrvatski rukometaš Denis Tot ipak preminuo od posljedica fizičkog sukoba i zadobivenog udarca. Obdukcijom se pokazalo da je Tot zbog udarca u glavu dobio teško oštećenje mozga.

To je otvorilo prostor za razne sumnje o prikrivanju istine. Državna tijela Sjeverne Makedonije kasnije su kazala da je riječ o "nesporazumu u korenspondenciji". Također, društvene mreže prvoosumnjičenog za ubojstvo Tota otvorene su i na njima se svašta može vidjeti. 

Primjerice, na Instagramu je fotografija na kojoj se nalazi s Hristijanom Mickoskim, liderom najveće sjevernomakedonske oporbene stranke VMRO-DPME, koja je 25 godina vladala zemljom, a prema anketama mogla bi ponovno. S tim da bi u tom slučaju upravo Mickoski trebao postati premijer. Denis Tot jučer je pokopan u rodnom Đakovu.

Još uvijek ima nerazjašnjenih stvari u ovome slučaju koji od početka prate dvije verzije priče. Stoga se od MUP-a i bolnice očekuje da odgovore na ova pitanja:

U koliko je sati dovezen Denis Tot u bolnicu i tko ga je doveo?

Koji je bio prvi nalaz nakon pregleda?

Kako je moguće da je prvo navedeno da nema ozljeda i da je Denis Tot umro od zatajenja srca, a kasnije je pregledom utvrđeno da je preminuo uslijed ozljeda glave. Od čega je točno preminuo?

Što je utvrdila inspekcija ministarstva zdravstva po pitanju optužbi da su iz bolnice pokušali zataškati cijeli slučaj?

Kad je bolnica o svemu obavijestila policiju?

 

Komentara 1

Avatar HajdukLika
HajdukLika
12:37 13.04.2022.

Periš, pa Tot. Ljudi moji, nismo mi za divljinu Balkana stvoreni. Kud vas vrag nosi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije