Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svih zlatnih sedam

Ovo su pitanja koja su mladom profesoru donijela milijun kuna

kviz (1)
Screenshot: HTV
08.10.2012.
u 13:38

Procijenite sami koliko je lako, odnosno teško profesor latinskog i povijesti Leonard Mlinarić zaradio svoju prvu ''milju''.

Samo dan nakon što se 28-godišnji Leonard Mlinarić iz Belog Manastira upisao u povijest kao prvi natjecatelj kojem je pošlo za rukom, i to bez ijednog iskorištenog jockera, osvojiti glavni zgoditak, odnosno milijun kuna u popularnom kvizu HTV-ovom kvizu Sve u 7, emotivne čestitke upućene mladom profesoru iz svih krajeva zemlje i dalje pristižu.

A kako i ne bi, kad su mnogi građani u njegovoj teškoj životnoj priči prepoznali vlastitu. Sudbinu perspektivnog, pametnog i nesumnjivo sposobnog mladića koji je unatoč neimaštini i nezaposlenim roditeljima uspio završiti ne tako lak fakultet. Sudbinu mladića koji je do jučer bio prisiljen raditi u nekoliko različitih škola kako bi osigurao punu plaću. Sudbinu, a ne sreću, koja ga je sinoć odlučila pošteno nagraditi za sav trud i odricanje.

Skroman kako mu i dolikuje, Leonard još ne zna što će s osvojenim iznosom. Zna samo da će njime pomoći roditeljima i sestri koja kraj s krajem krpa povremeno radeći honorane poslove. No ne sumnjamo da će donijeti još jednu pametnu odluku nakon što se slegnu emocije.

Ako ste kojim slučajem propustili pogledati najnapetiju epizodu tijekom koje i Tariku Filipoviću nije bilo lako mirno sjediti u stolcu, u nastavku slijedi ''popravni''. Procijenite sami koliko je lako, odnosno teško profesor latinskog i povijesti zaradio svoju prvu ''milju''.

1. Koja grupa je izdala album naziva Bleach?

- Nirvana

2. Robert Grawes opisao je njegov život prije smrti, a Seneka njegovu pretvorbu u tikvu. Tko je on?

- Klaudije

3. Za koju su građevinu zaslužni matematičar i arhitekt Antemije i Izidor?

- Aja Sofia

4. Hipoglikemiju označavamo nedostavkom koje tvari u organizmu?

- Glukoza

5. Jennifer Aniston, Johny Depp, Tom Hanks.... svi su karijeru započeli u kojem filmskom žanru?

- Horor

6. Tko je predsjedavao EU u trenutku dok je Hrvatska zatvarala pregovore?

- Mađarska

7. Koji je glavni grad najveće države s čijeg kopna ne možete umočiti prst u jedan od oceana?

- Astana

>>28-godišnji profesor prvi osvojio milijun kuna u kvizu 'Sve u 7!'

Komentara 31

KO
Kora
14:01 08.10.2012.

Čovjek je zasluženo osvojio milijun, što se tu ima komentirati?

Avatar korisnica
korisnica
14:14 08.10.2012.

Baš mi je drago da se radi o mladom profesoru. Zaslužio je. Čovjek zna. Čestitke!

Avatar mate112
mate112
09:38 09.10.2012.

kapetane tribali bi doma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije