Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tablice

Ovo su nove registracijske pločice! Ministar Orepić: Od jutros se već tiskaju

registracijske pločice
Foto: Screenshot RTL
09.02.2016.
u 22:50

Iako neke stanice za tehnički pregled nemaju više registracijskih tablica za osobna vozila, ministar Vlaho Orepić kaže kako nije došlo do nestašice

Hrvatska bi uskoro trebala dobiti nove registracijske pločice. Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić kazao je kako se nove tablice već tiskaju, pišu vijesti.hr.

Iako neke stanice za tehnički pregled nemaju više registracijskih tablica za osobna vozila, ministar kaže kako nije došlo do nestašice.

– Nije točno, to je riješeno, tako da nikakav problem po tom pitanju, jednostavno i tu uvodimo reda i u taj prostor. Već se jutros rade nove, vjerujte, stvarno – rekao je Orepić.

– Trenutačno je u tijeku usklađivanje pratećih pravilnika s tehničkim specifikacijama i testiranje njihove čitljivosti sukladno standardima – priopćili su pak iz MUP-a.

Inače, saga oko novih tablica traje već dulje vrijeme. Prvi dizajn novih tablica ipak je odbijen jer na njemu nije bilo grba pa je MUP dogovorio suradnju s dizajnerom Gordanom Resanom. On je samo otkrio kako će grb biti na desnoj strani, logo Unije na lijevoj, a font bi nalikovao sadašnjem.

Foto: Screenshot RTL

>> Nove pločice imat će i europski logo i nacionalno obilježje

Komentara 251

DU
Deleted user
23:30 09.02.2016.

Užas! Trebali su ostaviti isti raspored kao na dosadašnjim i dodati plavi EU logo. Ovako nema razmaka između oznake grada i brojeva, a grb više izgleda kao slučajna fleka od neke leptirice na koju noću naletiš. Bezlično i isprazno.

Avatar Mican999
Mican999
23:23 09.02.2016.

Re umjereni:Ti koji nisi živio u socijalističkom sistemu kojeg sad propagira Milanović i njegova bratija nemaš pojma o tome kako je važan Hrvatski grb. Tvoja malenkost nema pojma što znači završiti na Golom otoku samo zato jer si zapjevao Vilu velebita ili Ustani bane i zato mi ne drži prodike o nacionalizmu.

Avatar Maryo
Maryo
23:02 09.02.2016.

Nisu lijepe, font me podsjeća jako na one stare jugoslavenske. Trebale su biti kao ove aktualne (s eventualno PODEBLJANIM FONTOM) i oznake EU s lijeve strane. Ako je deblji font, bolje je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije