Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
manjak domaće snage

'Ovo nije dobro, ne donosi razvoj': Hrvatska dala strancima više od 77 tisuća radnih dozvola

11.08.2022.
u 12:55

Brkić: Nažalost, toliki broj uvezenih radnika ne donosi nam bogzna što u razvojnom smislu. Imate nominalni rast BDP-a, što je pozitivno, no struktura hrvatskog gospodarstava nije dobra

Ključne riječi

Komentara 71

Avatar horuk
horuk
13:48 11.08.2022.

Jos i da TV i tisak prime strane radnike koji razumiju svoj posao u vezi nepristranosti, eticnosti i nenavijackog konstruktivnog izvjestavanja. Gdje bi nam bio kraj.

UG
ugroženi
13:10 11.08.2022.

To su teški poslovi. Težak posao mora biti i adekvatno plaćen. Kod nas je obrnuto. Što manje radiš više si plaćen dok ovi crnče za siću. To nitko normalan ne bi podnosio. Hrvatski poslodavci izbjegavaju djelovanje zakona ponude i potražnje na način da dovode ljude s kraja svijeta gdje vladaju potpuno drugačije tržišne zakonitosti. Za sve radnike izvan EU države članice bi morale plaćati carinu pa bi vidjeli onda isplati li se.

DU
Deleted user
13:09 11.08.2022.

PKV i KV domaći Nijemci ne žele raditi. Za njegu u staračkim domovima regrutiraju od Makedonije do Hrvatske. Opet Nijemci ne žele brisati ritice. Ali ima netko tko želi i Nijemci se trude da ih ponijemče. Sve je to normalnoo i za koju godinu naviknut ćemo se na nove Hrvate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?