Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBRAJA SE ŠTETA

FOTO Ovo mjesto je bilo najbliže epicentru potresa: Zidovi napukli u nekoliko kuća

potres u BiH
Foto: klix.ba
1/3
30.12.2023.
u 23:43

Osim Ljubetova, materijalna šteta prijavljena je i u Nemili, ali i u samoj Zenici gdje se urušio dio fasade u centru grada

Mjesto Ljubetovo bilo je najbliže epicentru potresa koji je večeras u 21.43 sati zatresao Bosnu i Hercegovinu. 

- Epicentar je bio na području kod Ljubetova. U tom mjestu do sada su zabilježena oštećenja na nekoliko kuća gdje je došlo do pucanja zidova i urušavanja crjepova i ljudi se boje ući u kuće. Sačekat ćemo jutro kako bismo procijenili štetu na objektima - pojasnio je Zehrudin Ibrahimagić za Klix.ba. 

Osim Ljubetova, materijalna šteta prijavljena je i u Nemili, ali i u samoj Zenici gdje se urušio dio fasade u centru grada. Također, zbog odrona na magistralnoj cesti koji je prouzročen potresom u Jelini je došlo do prometne nesreće uslijed čega je u potpunosti obustavljen promet.

Potres na dubini od 9 kilometara s epicentrom 13 kilometera sejeverno od Zenice osjetio se diljem BiH, u Zenici, Sarajevu, Tuzli, ali i u mnogim dijelovima Hrvatske. Oglasilo se i Ravnateljstvo Civilne zaštite. "Večeras, 30. prosinca 2023. u 21:43 sati seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su vrlo jak potres s epicentrom 12 km sjeverno od Zenice u Bosni i Hercegovini. Magnituda potresa bila je 5.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VI-VII (šest do sedam) stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio i Hrvatskoj", kažu. Inače, na aplikaciji EMSC-a koja se od navale komentara neko vrijeme rušila, piše kako je potres bio 4,7.

Situaciju iz minute u minutu pratite OVDJE.

VEZANI ČLANCI: 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije