Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAGIRAO DIPLOMU

Brkić: O ostavci ne razmišljam, ovo je obračun s HDZ-om

milijan brkić
Foto: Ivica Galović/Pixsell
27.03.2014.
u 22:56

Brkić je rekao kako na svoj diplomski gleda kao rad sastavljen od stručnih materijala koje je dobio od mentora

Nakon što mu je Visoka policijska škola poništila diplomu, Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a i bivši ravnatelj policije za Dnevnik HTV-a komentirao je optužbe za plagiranje diplomskog rada. Upitan priznaje li nalaz revizije odgovorio je kako se 'ne želi spuštati na razinu Stazića koji je ljetovao na račun države za 7 kuna'.

- Ja sam diplomirao na temelju materijala koje sam dobio od mentora i obranio sam ga pred povjerenstvom u kojem je bio i današnji dekan koji se tada nije izjašnjavao o tome. To je pokušaj čelnih ljudi policije da me iskoriste za političke obračune s neistomišljenicima.To nije revizija, nego povjerenstvo kojeg je imenovao dekan i to na protuzakonit način nenadležnog ministra, rekao je Brkić.

Dodao je kako na svoj diplomski gleda kao rad sastavljen od stručnih materijala koje je dobio od mentora.

Upitan očekuje li kazneni progon rekao je kako ga tješi da postoji više nadležnih institucija i vrijeme će pokazati je li falsificirao rad.

Kaže kako nije razmišljao o ostavci te da će o tome odlučiti stranka.

- Nisam razmišljao o ostavci iz razloga što je ovo obračun s HDZ-om, a Milijan Brkić je samo sredstvo. Kukuriku koalicija je predstavila plan 21, a kasnije se ispostavilo da je to falsifikat, a dokaz nekompetentnosti je i situacija s mjerama politike aktivnog zapošljavanja rekao je Brkić i dodao kako će ako i službeno bude proglašen krivim, poštivati tu odluku.

Sličan je komentar dao i u Dnevniku Nove TV:

– Ovo je, nažalost, još jedan od protuzakonitih političkih igrokaza ekipe koja je sad trenutačno u MUP-u. Oni se ne bave svojim poslom nego političkim podmetanjima, a rezultat toga su i najgori pokazatelji do sada u povijesti policije što se tiče otkrivačkih djelatnosti MUP-a – kazao je Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a i bivši ravnatelj policije za Novu TV, nakon što mu je danas Visoka policijska škola u Zagrebu poništila diplomu.

– Vrijeme će pokazati što će reći više instancije i hoće li taj politički igrokaz dobiti svoj epilog na sudu, gdje će na kraju cjelokupna hrvatska javnost doznati pravu istinu – naglasio je Brkić i dodao:

– Ja o svojoj poziciji niti sam odlučivao kad sam dolazio na to mjesto niti ću odlučivati kad budem odlazio. Radio sam na mjestima za koje je propisana visoka stručna sprema, a po tadašnjoj uredbi Vlade bilo je propisano da osoba koja ima stručni stupanj niži od propisanog može obnašati poslove i funkcije radnog mjesta na koje je postavljena – zaključio je Brkić.

>>Diploma poništena i šefu Josipovićeva osiguranja

>>'Ako HDZ ne poduzme ništa, to znači da podržava falsifikatore'

>>'Napisat ću novi diplomski na temu kriminala u Riječkim tržnicama'

Komentara 134

HI
hitro5
21:50 27.03.2014.

Vaso je si ti krivotorio (prepisa) diplomski rad i prevario ovu drzavu ili nisi ? To ti nama reci, a ne cija je "majka kur..." , "ja sam ukra al sto su oni.." :ja sam varao ali sto su oni"....

Avatar GrgaPrgomet1941
GrgaPrgomet1941
20:58 27.03.2014.

ovo je kap u moru hrvatske stvarnosti

NB
Navrnuti Bracanin
08:14 28.03.2014.

Vrišti Vaso na jednom drugom portalu "Ja sam svoj diplomski rad sastavio, napisao i obranio". Ja mu vjerujem i siguran sam da je onaj pokvarenjak koji ga je napisao dvije godine prije Vase od Vase i prepisao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije