Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŠTANSKI URED U ZAGREBU

Ovo je jedina mjenjačnica u kojoj danas možete promijeniti kune u eure

Poštanski ured, jedina mjenjačnica u kojoj danas možete promijeniti kune u eure
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/14
01.01.2023.
u 12:54

Na Novu godinu, u nedjelju 1. siječnja 2023., bit će otvoren samo poštanski ured 10000 Zagreb, a od ponedjeljka, 2. siječnja poštanski uredi diljem RH radit će prema svojem redovitom rasporedu radnog vremena

Proteklih dana mnogi su građani pohrlili u banke kako bi promijenili kune u eure zbog ulaska Hrvatske u eurozonu od 1. siječnja. No, mnogi koji su to pokušavali i nisu uspjeli jer su se brzo počeli stvarati redovi i gužve. Neke su poslovnice i ostajale bez eura. Dobra je vijest da još 14 dana diljem Hrvatske možete plaćati i u kunama. Također, moći ćete i dalje zamijeniti kune u eure.

No, ako baš danas još grozničavo tražite gdje zamijeniti kune u eure ipak postoji jedna lokacija gdje to možete učiniti, ako ste u Zagrebu. Poštanski ured u Zagrebu na adresi Branimirova 4 je naime jedina mjenjačnica u Hrvatskoj u kojoj i danas možete promijeniti kune u eure. 

01.01.2023., Zagreb - Prvi dan je kako je u Hrvatskoj sluzbena valuta za placanje Euro. Postanski ured, jedina mjenjacnica u kojoj danas mozete promjeniti svoje kune u eure. Photo: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Od ponedjeljka, 2. siječnja građani diljem Hrvatske moći će zamijeniti kune u eure u 1016 poštanskih ureda. Kune se mogu zamijeniti tijekom cijele 2023. u svim poštanskim uredima u Republici Hrvatskoj. Evo najvažnijih informacija Hrvatske pošte o procesu zamjene valute:

  • Bez naknade se može zamijeniti do 100 novčanica i 100 kovanica kuna. Iznad tih količina zaračunava se 1,5% naknade na iznos najmanjih apoena
  • Ako se mijenjaju iznosi veći od 750 kn, zamjenu je potrebno unaprijed najaviti
  •  Ako je moguće, novčanice i kovanice kuna trebaju biti razvrstani po apoenima
  • U prva dva tjedna, u razdoblju dvojnog optjecaja, plaćanje u kunama u jednoj transakciji može se obaviti s najviše 50 kovanica i odgovarajućim brojem novčanica.

 Na Novu godinu, u nedjelju 1. siječnja 2023., bit će otvoren samo poštanski ured 10000 Zagreb, a od ponedjeljka, 2. siječnja poštanski uredi diljem RH radit će prema svojem redovitom rasporedu radnog vremena.

VIDEO Hrvatska pošta ima važnu obavijest za građane oko zamjena kuna u eure

Komentara 4

DJ
Dodaj Juri
15:39 01.01.2023.

Toliki hipe od strane Plenkovica, a samo mjenjacnica u Branimirovoj radi! Nije da mi se zuri rastati se sa ovo malo kuna sto imam u djepu, ali ipak mislim da je to cirkus i prevara naroda kolosalnih razmjera!

LI
liliZG
18:50 01.01.2023.

najveća prijevara je deset dana do kraja godine objaviti ograničenja u zamjeni kuna u eure, i uzimati proviziju za te iste zamjene, nakon što su 6 mj uvjeravali narod da nema žurbe i da se cijele 2023 mogu mijenjati novčanice...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije