Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VISOKA UČINKOVITOST

Stižu u Hrvatsku: Izraelske maske koje ubijaju viruse stajat će do 50 kuna

Zagreb: Građani nose zaštitne maske i u javnom prijevozu i na otvorenom
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
02.07.2020.
u 11:16

U Hrvatsku bi za dva tjedna trebale stići zaštitne maske iz Izraela koje su pokazale gotovo stopostotnu učinkovitost protiv koronavirusa.

Riječ je o jednokratnim maskama, presvučenim nanočesticama bakar oksida koji ubija bakterije, gljivice i viruse. Testiranja su pokazala da je učinkovitost protiv virusa COVID-19 gotovo 99%. 

U Hrvatsku stižu preko tvrtke Rini GARD, a dobavljač je izraelska tvrtka Olvitech. U Hrvatsku bi maske trebale stići sredinom srpnja. Cijena jedne maske u maloprodaji će biti oko 50 kuna, a prodavat će se po pakiranju od dvije maske.

Ključne riječi

Komentara 13

CR
crohumans
13:09 02.07.2020.

Što se čeka, distribucija i da ode to prokletstvo koje nas je snašlo !

Avatar marlony
marlony
13:12 02.07.2020.

Bojim se da će ta maska biti sastavni dio života od ove jeseni..Osim ovim forumašima kojima kad se nađe i lijek bit će motiv da pljuju po liječnicima i struci koja će te ušlj.... smr.... sutra liječit

BA
balizg
13:19 02.07.2020.

Treba izolirat državu koja je jedina država na planeti koja koristi za jelo nešto što ni u plemenima i to još sve u nehigijenskim uvijetima gdje tko zna koliko još virusa mutira svaki dan da prijeđu na ljude. To je najbolja "maska" iako svaka čast Izraelcima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije