Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZGAJAJU JE ZATVORENICI

Ovo je biljka koju Tajlanđani masovno koriste u borbi s Covidom: 'Mnogima je pomoglo'

J.M.Garg/wikimedia commons
27.10.2021.
u 13:20

"Pomaže u smanjenju temperature i kašlja", kazao je jedan od zatvorenika, koji zajedno s ostalima ima zadatak uzgajati ovu ljekovitu biljku

Zelena kireta ili Andrographis paniculate biljka je koja se na Tajlandu tradicionalno koristi u prirodnom načinu liječenja prehlade, ali u pandemiji je dobila i novu ulogu - pomoć u ublažavanju simptoma Covid-19.

"Pomaže u smanjenju temperature i kašlja", kazao je za Sky News jedan od zatvorenika, koji zajedno s ostalima ima zadatak uzgajati ovu ljekovitu biljku.

Jedni beru stabljike, drugi ih putom suše i melju i tako nastaje ljekoviti prah. U srpnju je započelo testiranje na gotovo 12 tisuća zatvorenika oboljelih od Covid-19. Čak 99,02 posto zatvorenika koji su koristili prah zelene kirete se oporavilo.

Zatvorski liječnik zatvora Chainat smatra da je tradicionalna kapsula efikasna u ublažavanju blagih simptoma. 

„Prema rezultatima istraživanja, zelena kireta sadrži supstancu andrografolid koja pomaže smanjenju širenja virusa. Nakon uzimanja zelene kirete snimke pluća zaraženih su bile bolje, imali su manje simptoma, oboljenje je bilo blaže i brzo su se vratili u normalu“, pojasnio je liječnik.

Jeftina i dostupna biljka tako je na Tajlandu postala alternativna opcija koja se u ranim fazama vrlo učinkovito koristi u liječenju Covid-19.

 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
14:19 27.10.2021.

A joj, samo da za to Pfizer ne sazna!!! Odmah idu zaprašivati otrovom da unište te štetne biljke!!!

ZL
Zlatnipijesak
18:14 27.10.2021.

Ako netko to donese u EU, Pfizer ce organizirati javno vjesanje doticnog provokatora!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije