Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što je i kako radi GREVIO
Povratak na članak

Ovih 10 žena nadzire provedbu Istanbulske konvencije

To su neovisne profesorice, sutkinje, aktivistice s impresivnim biografijama

Komentari 104

ST
stefj
22:52 13.03.2018.

Eto, lijepo se kaže da su sve članice komisije aktivistice, stručne, obrazovane itd, ali ipak aktivistice, tako da se time briše velika doza objektivnost. I lijepo kaže da GREVIO kontrolira odnos vlade prema raznim udrugama, te shodno tome donosi preporuke (uključujući financiranje)... Ono što napominjem već danima napokon je netko i napisao... A za one protivnike rodne ideologije i za one koji tvrde da iste nema u konvenciji, lijepo se mogu pogledati dosadašnje primjedbe koje su pune rodne ideologije... Tak da je očigledno laganje građanima da je konvencija nešto što nije i skrivanje činjenica... Dajte lijepo recite - ovo su dobre strane konvencije, a ovo su loše strane ili zamke, pa nek građani odluče da li mogu progutati loše strane radi nekog većeg dobra... Ovo Plenkovićevo farbanje članova stranke u svrhu discipliniranja je stvarno degutantno. Ovdje se pristaje na otvoreni reket, i ono o čemu možemo raspravljati jest da li je taj reket prihvatljiv ili ne, a ne lagati da toga nema...

VL
Avatar Kroettelsfrkatsch
Kroettelsfrkatsch
22:59 13.03.2018.

Kao da prije te nesretne konvencije u "normalnim" zemljama žene nisu bile zaštićene?! Nije problem tekst koji govori o zaštiti žena, nego bedastoće koje inače urliču na gay-pride uličnim paradama!

VL
ST
stefj
23:12 13.03.2018.

He, he, da još malo detalja; otiđite na stranice GREVIO i pogledajte tko se te osobe i njihove životopise. Pa kada vidite da su od 10 žena u komisiji dvije Srpske nacionalnosti, ajmo pogađati kakvi će biti izvještaji za Hrvatski i koje organizacije će prve dobiti financiranje...

VL
KR
kruti208
22:55 13.03.2018.

ziher sve lezbače 'aktivistice', FUUUUJJJJ

VL
FA
fakin2012
22:48 13.03.2018.

a ne raspravlja se koliko milijardi treba Hrvatskoj da provede ovu međunarodnu konvenciju, njom se država obvezuje primiti sve žene pod nasiljem, dati im boravište, smještaj i zaštitu - matematički limes je primiti npr. 40 milijuna žena iz Egipta, ili 50 milijuna žena iz Etiopije, jer se tamo žene obrezuju, koliko košta prihvat svih tih žena? Ipak je to međunarodna konvencija, vise je orijentirana na one vani, nego one iz Hrvatske!

VL
HT
Hvala ti Bože jer nisamHDZovac
23:23 13.03.2018.

Sve te samozvance i samoproglašene arbitre bez ikakvog legitimiteta što parazitiraju na narodu treba odhevati.

VL
NE
Netko92
23:38 13.03.2018.

Unazadili nas 100 godina, jos od nas rade pedere

VL
NA
narod1
22:51 13.03.2018.

Dajte ljudima da jedu! Pustite ovu europsku diktaturu, ona će se urušiti sama od sebe

VL
DI
Direkt
22:51 13.03.2018.

Ove će nam doći glave.

VL
Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
23:53 13.03.2018.

Bolje da osnuju komisiju koja će nadgledati provedbu Rezolucije Vijeća EU o osudi komunističkih režime i čišćenju ostataka srbokomunizma u RH.

VL
KO
komunikolog
22:57 13.03.2018.

Macan je odradio svij posao! IK je postala najvažnija tema u Hrvatskoj. Nitko više ne govori o Agrokoru, kupnji INE i Martini Dalić.

VL
DU
Deleted user
00:40 14.03.2018.

Deset žena da vlada svijetom? I to dopustiti samo tako? Suludo.

VL
AL
alf
00:17 14.03.2018.

Vazno je da je Turska potpisala, a prava tisuca koja imaju oba spola onih koji se ne dopadaju predsjedniku, svima je poznato. Sto su te lezbijke ucinili u ovom slucaju? Muciti ce oni one male kao Hrvatska, Turska je za njih preveliki zalogaj. UN, EU i Security Council su samo birokracije koje sluze samo sebi. U njima su se nasle tisuce "uhljeba" koji ubiru dobru placu a sve to sirotinja placa.

VL
Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
00:14 14.03.2018.

ja odavno pisem da trebamo KOLEKTIVNO otkazt placanje POREA..ehehhehe

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
00:10 14.03.2018.

Naslov glasi, ovo je deset žena koje nadziru provedbu istambulske konvencije i sad ja pokušavam doći do imena i prezimena a njih nema nigdje, otprilike znam koje su to ugledne seoske alkoisvistice al ipak dajte malo ozbiljnosti prije nego objavite članak.

VL
DU
Deleted user
23:01 13.03.2018.

Svako zlo za neko dobro....drago mi je što će s ovom nepotrebnim društvenim eksperimentom, i prijašnjim potezima, ova partija od XD3-a izgubiti još glasača....koja servilnost, koje sluganstvo tkzv "hrvatskih" političara....ide polako ova odnarođena partija u ropotarnicu povijesti. Iz svega ovoga mogli bi ovi drugovi i aktivisti izvući deblji kraj....samo pomalo, ničija ne gori do zore, pa ni ovim mentalnim komunistima. Hvala uštipnutom guzu što ne vidi dalje od svog egoističnog lažljivog nosa....

VL
DU
Deleted user
07:09 14.03.2018.

Sve ove PROFESIONALNE ne vladine udruge za ZAŠTITU ŽENA su stvorene za SAMOZAPOŠLJAVANJE AKTIVISTICA te da MUZU državni proračun,sada TRAŽE da ONE ODREĐUJU koliko će SEBI UZETI iz proračuna (od naroda) te da te "UDRUGE" ODREĐUJU kako će narod živjeti.ti. Pokušajte im danas USKRATITI dio sredstava iz proračuna ODMAH POKAZUJU SVOJU PRAVU NARAV I SVOJU SVRHU (nema veze što im vi to dragovoljno dajete,NE TO STE VI NJIMA UKRALI !!)MOŽETE LI ZAMISLITI KAKO BI SE PONAŠALE KADA BI SAME ODREĐIVALE KOLIKO ĆE UZETI IZ PRORAČUNA. KADA VIDIM I ČUJEM KOJE SU TO TE "UDRUGE" I TKO JE U NJIMA (profesionalni aktivisti)ODMAH MI JE SVE JASNO KAKO ĆE NAROD PROĆI ! ZAŠTO se te "UDRUGE" na primjer ne bi ODREKLE jednog dijela koji DOBIVAJU iz PRORAČUNA za SKUPE LIJEKOVE koji su POTREBNI BOLESNOJ DJECI te OSTALIM bolesnima koji nemaju sredstava za kupovinu SKUPIH lijekova. INTERESIRA ME da li bi TADA te "UDRUGE" PROSVJEDOVALE TE POKAZALE SVOJE PRAVO LICE(vjerujem da bi prosvjedovale jer to su "NJIHOVI NOVCI) Da se razumijemo ja sam ZA MAKSIMALNU ZAŠTITU ŽENA ,DJECE i NEMOĆNIH ali ZAKONOM koji će se PROVODITI!

VL
LO
lojtra1
06:42 14.03.2018.

Bilo kakva "konvencija" koja se želi postaviti iznad ustava i zakona države mora ići na referendum.

VL
Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
00:12 14.03.2018.

Vole li one u Guzu..heheheheh

VL
KR
krezubikrkan
05:36 14.03.2018.

znate li ćemu ovo služi sve ? tome, da si ekipica koja je sve ovo izorganizirala i posložila uhljebi na razini par stotina milijuna eura godišnje !!! ako sam uopće dovoljno rekao...tu će biti tisuće " aktivistica" koje će se kreveljiti po kojekakvim seminarima,konferencijama, simpozijima ....dijeliti si plaćetine o kakvim si radnice po tvornicama i trgovinama ne mogu niti sanjati....nikakve ovo nema veze sa ženskim pravima...samo novac i beskorisno preseravanje na račun nečijeg rada. sav ovaj kretenluk će oni koji rade morati platiti iz svog džepa . i inače se ta umija pretvorila u birokratsku neman koja troši godišnje 142 milijarde eura na pun klinac ovakvih izmišljenih preseravanja....

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.