Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inteligentne

Ovce nisu baš ovce, mnogo su pametnije nego što se mislilo

ovce
Damir Špehar/Pixsell
21.02.2011.
u 20:14

Testiranja ovaca s velških planina pokazala su da one imaju jednaku moć mozga kao i ljudska bića

Ovce su inteligentnije nego što se dosad smatralo, tvrde znanstvenici s Cambridgea koji su otkrili da se ove životinje mogu prilagoditi novim situacijama i snaći u novom okruženju, piše Daily Telegraph.

Testiranja ovaca s velških planina pokazala su da one imaju jednaku moć mozga kao i ljudska bića.

Profesorica Jenny Morton objasnila je: "Ovce prati reputacija ne baš tako bistrih životinja, a njihovo ponašanje u stadu podupire teoriju da su to vrlo glupe životinje kad su u grupi. Nisam očekivala da će biti tako primamljive za ispitivanje i zasigurno nisam očekivala da su tako pametne".

Testovi su pokazali da su ovce vrlo slične majmunima i ljudima, posebno kad su u pitanju inicijalni zadaci koje treba naučiti. Kad im se promijene pravila, one i dalje uspijevaju postići iste rezultate kao majmuni ili glodari.

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar ludi kekec
ludi kekec
09:16 23.02.2011.

\"... one imaju jednaku moć mozga kao i ljudska bića.\" MOĆ MOZGA??? možda je ovaj novinar mislio na sebe?

OB
-obrisani-
17:13 28.02.2011.

Pogledajte sliku malo bolje eno jace gore desno, čuva svoje stado.

AG
Agramer198
01:53 22.02.2011.

*poslanica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije