Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKOLA BAŠIĆ:
Povratak na članak

'Moj spomenik žrtvama Drugog svjetskog rata pomirit će Hrvatsku'

Rad Nikole Bašića, napravljen u četiri varijante,
bit će postavljen na mjestima istraženih grobnica

Komentari 16

Avatar Radagast
Radagast
15:05 16.12.2019.

Prvo trebamo ekshumirati komunistička stratišta. (Tezno, Huda jama, rudnik Pečovnik, Macelj...

VL
Avatar Sandinista
Sandinista
05:56 17.12.2019.

Ne miješajte kosti pokojnika jer se ideologije ne mogu pomiriti. Po pitanju prošlosti ostat ćemo zauvijek podjeljeni.

VL
Avatar Asterix
Asterix
01:26 17.12.2019.

Hoće li biti skupa ušato U i zvijezda. Samo pitam.

VL
Avatar nekakav
nekakav
14:24 16.12.2019.

a imamo li prostora za nove spomenike? ili ćemo stare srušiti, i na tim lokacijama graditi nove spomenike? jer su nam spomenici važniji od ičega, posebno važniji od živih. ajmo se baviti ratom, budimo sto puta gori od komunista. oni su prvih godina rata podizali spomenike palim borcima, svojim radom i svojim materijalom, bez javne nabave, financiranja iz proračuna. do 1955-e je podignuto 99,9% svih spomenika vezanih iz nob. sve kasnije što se radilo, su bili monumentalni spomenici, za svaku republiku po jedan grandiozni. mi smo svojeg na petrovi gori uspjeli uništiti, netko će reći radi vrijednog metala, al opet... malo je previše ljudi stradalo u tom ratu da bi neke mlađe generacije samo tako rušile. jel se današnji branitelji pitaju dal možda neće doći neka generacija koja će s gnušanjem rušiti sve ove spomenike domovinskom ratu, jer će postati jako osjetljiva na stoljetne beneficije članovima obitelji 'branitelja'.

VL
CA
Cafa
03:18 17.12.2019.

Izgleda kao žeton za kolica. Meni je i bezveze retrogradno stavljati simbole današnje hrvatske države kad se spomenik postavlja za razdoblje kad su postojale druge države. Pa netočno je. Nisu oni ginuli za Republiku Hrvatsku nego za one tadašnje ideje i tadašnje države.

VL
MA
mat5ko
14:18 16.12.2019.

bilo bi bolje da stave neki blender pa da izmiksa kosti partizana ustaša i nacista

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.