Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Plesu

Ovaj tjedan zajednički trening zrakoplova Typhoon RAF-a i MIG-21 Hrvatske vojske

RAF Typhoon
Foto: Steve Parsons/Press Association/PIXSELL
18.07.2018.
u 15:56

Pripadnici RAF-a imat će se priliku upoznati s načinom rada i operabilnošću MIG-ova Hrvatske vojske, a pripadnici HRZ-a moći će iz prve ruke upoznati sve odlike koje imaju Typhoon zrakoplovi

Zrakoplovi Britanske Kraljevske Avijacije održat će ovoga tjedna u zračnoj luci Pleso prvi zajednički trening sa snagama Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a u vježbi će sudjelovati dva zrakoplova Typhoon RAF-a (Royal Air Force), te zrakoplovi MIG-21 Hrvatske vojske, priopćili su u srijedu iz britanskog veleposlanstva.

U zračnoj luci Pleso zajednički će trenirati pripadnici 1(F) eskadrile Britanske Kraljevske Avijacije i pripadnici eskadrile zračnih snaga Republike Hrvatske. 

Cilj treninga je podići suradnju između dviju zemalja na području obrane na još višu razinu i razmijeniti iskustva naših dviju vojnih snaga, kao i suradnje timova u zraku i na zemlji, stoji u priopćenju.

Pripadnici RAF-a imat će se priliku upoznati s načinom rada i operabilnošću MIG-ova Hrvatske vojske, a pripadnici HRZ-a moći će iz prve ruke upoznati sve odlike koje imaju Typhoon zrakoplovi.

Britanski veleposlanik u Hrvatskoj Andrew Dalgleish ocijenio je kako je suradnja Hrvatske i Velike Britanije na području obrane i sigurnosti "izrasla u jednu od onih zaista dobrih, uspješnih priča".

Zapovjednik RAF-ove jedinice Ellis Williams rekao je da se njegov tim veseli produktivnom tjednu u Hrvatskoj, kao i "upijanju nogometne groznice" koja vlada zemljom.

Doček vatrenima iz zraka uz "Krila Oluje" i MiG-ove:

RAF Typhoon
1/23

Komentara 13

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
16:41 18.07.2018.

Bravo!Oluja 2020,F-16 čuva hrvatsko nebo!🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷

RI
rightside
20:05 18.07.2018.

ajooooj nemojte,, srbi ce opet poludit od zavisti,,)))))morace se odmah "konzultovat" sa rijeckom frakcijom ))))))

KR
Krotila
16:32 18.07.2018.

naprijed naši

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije