Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Privlače mlade obitelji

Ovaj grad daje 100.000 kuna za kupnju kuće, a sufinanciraju i preuređenje

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
16.07.2020.
u 08:43

Mjeru su dosad iskoristile tek dvije mlade obitelji, a poticaj ide i ove jeseni. Osim iznosa od 100.000 kuna za kupnju kuće, ove godine raspisana će biti još dva natječaja

Drugu godinu zaredom grad Vrbovsko daje 100.000 kuna za kupnju kuće te tako žele privući mlade obitelji da se dosele u taj gradić u Gorskom kotaru.

Ivo Majić iz Solina se sa suprugom i desetero djece preselio u Vrbovsko.

– Čuli smo da grad daje poticaje, onda smo došli vidjeti kako bi to bilo živjeti ovdje, kakvo je to mjesto, odgovara li onome što smo željeli, i bili smo oduševljeni – ispričao je on za Dnevnik Nove TV.

Kazao je kako sada čekaju natječaj i nadaju se kupnji kuće.

– Bez tog novca, to bi već bio problem. Bez obzira na to što imaš kuću, ne možeš živjeti u njoj jer je prehladno, ovako imamo neki početak uređenja kuće – dodao je.

Mjeru su dosad iskoristile tek dvije mlade obitelji, a poticaj ide i ove jeseni. Osim iznosa od 100.000 kuna za kupnju kuće, ove godine raspisana će biti još dva natječaja.

– Jedan za one koji su kupili kuću u posljednjih pet godina na području grada Vrbovskog, i to 100.000 kuna za pet obitelji, znači 20.000 kuna, i drugi za one koji žele preurediti svoj stambeni prostor, to su mlade obitelji do 45 godina – kaže pročelnica u Gradu Vrbovskom Marina Tonković.

Gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić ne misli da je odaziv na natječaje slab, već kaže da je odluka o natječaju precizna i da ne može doći do manipulacije.

– Prošle godine imali smo dvije obitelji, ove godine raspisujemo još jedan natječaj. Uvijek je dobro dobiti kvalitetnu obitelj, da odlukom pogodimo ono što bismo željeli – rekao je on i dodao kako je bitno da ljudi koji dolaze budu kreditno sposobni i da mogu kupiti nekretninu između 200.000 i 300.000 kuna.

Ključne riječi

Komentara 5

NE
nečešrazbojniče
13:33 16.07.2020.

Halooo. Koga vrijeđam ili radim prekršaj ako pitam ima li u tom gradu posla?

HA
Hanok
14:36 16.07.2020.

Ne vrijedi niti za penzionere jer osim druge stvari bolnica je takoder daleko..

KD
KRALJ DMITAR ZVONIMIR_neblok
18:53 16.07.2020.

Bravo VL! Ovo je kao neka vijest? A nije kad je bila na HRTu prije par dana...tako da sjedi 1 novinarčiću!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije