Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODREDIŠTE BROJNIH

Ovaj dio Hrvatske doživljava procvat i sve je više luksuznih kuća: 'Novu godinu svi žele ovdje dočekati'

Zimska idila na Lokvarskom jezeru
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/3
18.12.2023.
u 07:31

"Aranžman u standardnoj dvokrevetnoj sobi koštao je 677 eura po osobi, a superior sobe bile su negdje oko 900 eura po osobi. Da je bilo skuplje, mislim da bi se također prodalo", kaže direktor hotela u Fužinama Andrej Kauzlarić

Gorski kotar ove će zimske sezone biti odredište brojnih turista, a novogodišnje ponude u ovom dijelu Hrvatske traženije su nego ikad. Kako navodi RTL Danas, popularnost dokazuje i povećana gradnja kuća za odmor.

– Aranžman je planuo kao nikad, a organiziramo ga već 16 godina. Uvijek bi to bilo minimalno tri noći, a evo, ove godine 4 noći i 5 dana. Aranžman u standardnoj dvokrevetnoj sobi koštao je 677 eura po osobi, a superior sobe su bile negdje oko 900 eura po osobi. Da je bilo skuplje, mislim da bi se također prodalo – kaže direktor hotela u Fužinama Andrej Kauzlarić.

– Hrvatska je i dalje zadržala poziciju jedne od najpoželjnijih turističkih destinacija. U Delnicama, Osijeku, Varaždinu i u Opatiji, koja ima najljepši advent uz more, i na Rabu koji ima najljepši otočni advent, zaista možemo uživati u mnogim programima i vrlo bogatoj turističkoj ponudi i to je svojevrstan magnet – objasnio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice. 

Hrvatski turisti koji se zapute u Gorski kotar govore kako sadržaja itekako ima. 

POVEZANI ČLANCI:

– Sve ima svoju čar, od klizališta do Bake Mraz, vožnje kočijom, sve to daje dodatnu draž cijelom ovom adventu – kazao je Riječanin Boris Bukovac, a da posla ima, kaže i vlasnica luksuzne kolibe u Hlevcima Selma Sifert.

– Cijene su iste posljednje tri godine otkad se bavimo najmom, kuća je rezervirana 3 do 4 mjeseca unaprijed za Božić i Novu godinu dok su ljetni termini čak i po godinu dana unaprijed bukirani – objasnila je vlasnica. 

>> VIDEO Otvoren Advent u Karlovcu: Iznad gomile šetali Djed Božićnjak, božićna jelka i anđeli

Komentara 5

Avatar Make my day
Make my day
08:57 18.12.2023.

Jel vi znate išta drugo raditi osim turizma? Postajemo zemlja sluga i posluge.

MA
marijanaana
07:53 18.12.2023.

Baka Mraz?! ili još bolje baba Božićnica... sve za lovu...

ŠV
Švapski
10:57 18.12.2023.

Ne razumijem u potpunosti: 677 € po osobi tjedno je izuzetno jeftino u sezoni. 677 € po osobi po noći je visoko, ali to si nitko u ovoj zemlji ne može priuštiti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije