Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROPUST

Ova je karta Hrvatske osvanula u kvizu za 3. razred: 'Nismo znali bi li se smijali ili plakali'

24 sata
01.02.2022.
u 17:26

Riječ je o interaktivnom kvizu za 3. razred OŠ iz predmeta Glazbena kultura i umjetnost objavljenom na web-stranici izdavačke kuće Profil Klett na kojoj se objavljuju tzv. Repozitoriji, odnosno sadržaji koje objavljuju samostalno nastavnici, učitelji i drugi djelatnici u obrazovanju

U digitalnom kvizu za 3. razred osnovne škole objavljena je karta Hrvatske prema kojoj se naša država proteže sve do Srbije. Naime, na toj karti Hrvatska uazizima kompletan terirorij BiH te dio Srbije. 

Riječ je o interaktivnom kvizu za 3. razred OŠ iz predmeta Glazbena kultura i umjetnost objavljenom na web-stranici izdavačke kuće Profil Klett na kojoj se objavljuju tzv. Repozitoriji, odnosno sadržaji koje objavljuju samostalno nastavnici, učitelji i drugi djelatnici u obrazovanju, pišu 24 sata. 

- Kći je za sastavljala popis znamenitosti u zavičaju, pa smo zajedno 'surfali'. Slučajno smo pronašli i ovaj kviz, bio nam je zanimljiv i zaigrali smo. No na kraju nismo znali bismo li se smijali ili plakali. Morali smo kćeri objasniti da ovo sigurno nije karta Hrvatske, kaže nam čitateljica koja nam je u srijedu poslala ovaj kviz - ispričala je jedna majka. 

Radi se o Kvizu "Prepoznaj grad prema slici", autorice koja radi u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi.

- U vezi kviz zadatka na linkovima koje ste nam poslali, napominjemo da postoje dvije vrste sadržaja na našoj web stranici – jedno su digitalni obrazovni sadržaji, koje idejno i autorski potpisuju naši urednici i suradnici, a posve drugu skupinu čine materijali koji su na tzv. Repozitoriju, za čije sadržaje nismo ni urednički ni autorski odgovorni odnosno nismo njihov izdavač, već su autori zainteresirani učitelji koji izrađuju digitalne sadržaje - rekli su iz Profil Kletta, a sporna karta je odmah uklonjena. 

Naglašavaju da je za "objavljene sadržaje odgovoran isključivo korisnik koji ga koristi“ odnosno koji ga je objavio, a „Profil Klett se ne može smatrati odgovornim za neovlašteno korištenje korisničkog računa niti za eventualnu štetu koju ono uzrokuje.“ 

Ključne riječi

Komentara 31

TE
tek
18:15 01.02.2022.

Hrvatska u povijesnim granicama, to je pravi oblik Hrvatske, koju smo sanjali

BU
burza
17:59 01.02.2022.

Bas mi se svida da nismo zaustavljeni i bila bi takva

ZV
zvezdomor
18:28 01.02.2022.

toliko o tome kako je Hrvatska u doba NDH malena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije