Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dino Kozlevac upozorava:

'Ova bolest nije šala, u bolnici s vrlo teškim simptomima leže i osobe od 40 i 50 godina'

Kapaciteti covid odjela karlovačke bolnice popunjeni, na respir
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
30.03.2021.
u 07:44

Povećan broj hospitaliziranih pacijenata, napomenuto je više puta, ugrožava redovan rad svih drugih odjela i djelatnosti u bolnici

Stožer civilne zaštite Istarske županije jučer je donio novi set mjera i poslao ga Nacionalnom stožeru na odobrenje. Načelnik istarskog Stožera Dino Kozlevac pretpostavlja da bi odgovor iz Zagreba mogao stići već danas, a tada će na snagu stupiti mjere s kojima smo zapravo živjeli od kraja studenog.

- Naša odluka je samo odraz trenutnog stanja s epidemijom u Istarskoj županiji koja nije dobra, ali ćemo ju nastojati poboljšati. Očekujemo da ta odluka stupi na snagu već danas, a trebala bi trajati do 12. travnja. U tom periodu ćemo pratiti stanje, ali sada smo već na gotovo 2.000 ljudi u samoizolaciji i svatko od njih je potencijalno zaražen u ovom trenutku. Primijećeno je da je došlo do velikog opuštanja među građanima i to odmah rezultira porastom broja zaraženih i oboljelih. Jedan dio njih ne vodi računa o mjerama zaštite, drugi ne poštuju mjere samoizolacije, jako puno kontakata ostvaruju s velikim brojem osoba, i to komplicira situaciju - kaže načelnik, javlja Glas Istre.

- Činjenica je da je sada pretežno prisutan britanski soj virusa koji se širi vrlo brzo, kažu epidemiolozi, odnosno dovoljno je samo trećinu vremena provesti u blizini zaražene osobe da se virus prenese u odnosu na raniji soj. Zbog svega toga u bolnici su na liječenju 64 osobe, a šest ih je na respiratoru, i sve to dogodilo se u samo tri dana. Nije šala, molio bih građane da shvate da ova bolest nije šala, jer nam sada u bolnici sa vrlo teškim simptomima leže i osobe od 40 i 50 godina, a ne samo stariji, napominje Kozlevac.

Povećan broj hospitaliziranih pacijenata, napomenuto je više puta, ugrožava redovan rad svih drugih odjela i djelatnosti u bolnici.

Ključne riječi

Komentara 4

MK
mksdk
08:02 30.03.2021.

Ova bolest nije kuga pa da se mogu opravdati mjere zaustavljanja društva. Posljedice koje će djeca nositi sa sobom će daleko nadmašiti sve posljedice samog virusa.

MG
milerazbojnik@gmail.com
14:25 30.03.2021.

djelom se slažem da nije šala al kakve narodu koristi od ssveg tog kad niti cjepivo nije stopostotno učinkovito bar za sad i o čemu onda da lupetamo iz dana u dan mjere i da ih se držiš i nee znadeš kad i gdje če te oplesti čisti kuče stavnove provjetravaj i opet nema pomaka na boje i kraj pričew bar za mene niko ne znade gdje če i kad popušit virus i točka ili u kontaktu s drugim ili s hranom ili zrakom toččččkaaa po mom a da vodu i ne spšominjemo još nam samo to treba da moramo i nju iskuhavat lako moguče kao drugi koji uništiše sve pitke izvore i sad kupuju jer ova iz vodovoda im nije za piče bilo bi milina ako nije prokuhana a izgleda da svi idemo prem tom

DA
dancuo
13:54 30.03.2021.

Ajde?! Po svim statistikama 99,6% ovu bolest prehoda bez problema, uključujući i sestru Andre, najstariju u Europi (117). Ja se samo bojim "cjepiva" jer cijepljeni asimptomatski šire virus koji podliježe mutacijama. Svuda gdje se događa masovno cijepljnje primijećuje se značajan porast zaraze. Moguće je da zbog toga i nećemo imati imunitet krda. Najesen se lako može dogoditi da cijepljenima nema pomoći pri nekoj jačoj mutaciji jer neće imati prirodnu reakciju na virus.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije