Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Manifestacija

Otvorili škrinje i iz njih iznijeli pravo bogatstvo babica i dedeka

'                               '
''
24.08.2010.
u 15:50

U Galeriji Ivana Lovrenčića postavljena je izložba jastuka svetokriške eko etno udruge "Vanjkuši mehki, dišeči". Gostovao je i Dinamo, koji je domaćine pobijedio 3:0

Sport, zabava i kultura podjednako su zastupljeni u ovogodišnjem svetokriškom tjednu, koji svake večeri privuče velik broj posjetitelja. Lijepo vrijeme učinilo je ovu manifestaciju još privlačnijom jer se najveći dio programa održava na otvorenom. Gostovanja Dinama uvijek su bila poslastica za zagorske ljubitelje nogometa.

Mladi dinamovci

Za nastup u Svetome Križu Začretju Dinko Jeličić i Damir Ferenčina odabrali su mladi sastav budući da prva momčad Dinama ima važne europske susrete. U prvome poluvremenu suprotstavila im se reprezentacija Nogometnoga saveza Krapinsko-zagorske županije, a u drugome domaćin, NK Jedinstvo. Došao sam iz Krapine vidjeti ovu utakmicu, ali sam razočaran što ne poznajem igrače ni iz jedne momčadi, požalio nam se Ivica P. iz Petrovskog, čiji je sin nogometaš pa se radije sakrio iza inicijala. Znalci tvrde da su u zagorskoj momčadi trenera Željka Deaka istrčali trenutačno najspremniji. Primili su samo jedan zgoditak u svoju mrežu. U drugom poluvremenu dinamovcima su se suprotstavili igrači domaćeg Jedinstva. Oni su primili dva gola, jedan u 60., a drugi u 90. minuti, tako da je Dinamo ostvario očekivanu konačnu pobjedu od 3:0. Nije bilo primjedbi na suđenje Kumpara, a ne sumnja se ni na namještanje rezultata jer je kladionica bila zatvorena budući da se na trgu održavao zanimljiv program dramske večeri na kojoj su nastupili KUD-ovi Kotoriba, Lobor i Tuhelj te domaće Amatersko kazalište. Istodobno, Muzej Žitnica okupio je ljubitelje starina. U Galeriji Ivana Lovrenčića postavljena je izložba jastuka eko etno grupe KUD-a Svetog Križa Začretja. Na izložbi pod nazivom "Vanjkuši mehki, dišeči" izlažu i udruge Oroslavski vez i Našenina iz Bedekovčine, a pojedinačno Ankica Čižmek, Višnja Hapač, Anka Tretinjak i Ljubica Younis-Končić.

– Otvorili smo i ove godine naše škrinje te na svjetlo dana iznijeli dio neprocjenjiva blaga naših babica i dedeka u želji da ga pokažemo. Da se ne zaboravi, rečeno je na otvaranju izložbe koja, kao i ostale u svetokriškom Tjednu, ostaje otvorena do 28. kolovoza.

Današnji program

Večeras se igra treća večer mini nogometnoga turnira na igralištu NK Jedinstvo, na kojemu nastupaju 24 momčadi. Završnica turnira je u petak. Danas poslijepodne još se igra tradicionalni brzopotezni šahovski turnir u restoranu Dunav, a u 18 sati je nogometna utakmica limača Jedinstva i Oštrca. U Dvorcu se u 19.30 predstavlja spot vokalne grupe Kirijales, a u 20.30 na otvorenoj pozornici nastupaju folklorna i tamburaška sekcija KUD-a Svetog Križa Začretja i njihovi gosti iz Našica. Od sutra će pozornost posjetitelja biti usmjerena na festival Prvi glas Zagorja, koji je svake godine središnja priredba svetokriškoga Tjedna kulture, zabave i sporta.

U Tjednu kulture i svetokriški dvorac otvorio svoja vrata 

Dvorac Sveti Križ Začretje, kao središnje mjesto kulturnih događaja u Tjednu kulture, zabave i sporta, otvara svoja vrata ljubiteljima umjetnosti. Do kraja tjedna od 16 do 19 sati svi zainteresirani mogu razgledati izložbu akademskog slikara Josipa Roce. Autor je svoj izbor crteža, grafika, slika, kolaža i skulptura okupio u pet tematskih cjelina. Večeras od 19.30 u dvorcu će biti održana premijera spota Zagorske sme dekle fajne udruge Kirjales i filmske udruge Krog multimedia. Autor spota Mario Krog prikazat će svoj dokumentarni film o Udruzi, a nastupit će i KUD Ljudevita Gaja iz Mača. (ij/VLM)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije