Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novoizgrađena

Otvorena nova škola u Ćeralijama u općini Voćin

ćeralije škola (1)
Foto: Maja Šantoši
1/8
06.09.2013.
u 19:08

Šteta koja je nastala u požaru koji su namjerno izazvala dvojica učenika tada je procijenjena na više od milijun kuna, no danas se Ćeralije mogu pohvaliti s jednom od najmodernijih škola u cijeloj virovitičko-podravskoj županiji.

Danas je održano svečano otvorenje novoizgrađene osnovne škole u Ćeralijama, koja je izgorjela u podmetnutom požaru na Božić 2011. Šteta koja je nastala u požaru koji su namjerno izazvala dvojica učenika tada je procijenjena na više od milijun kuna, no danas se Ćeralije mogu pohvaliti s jednom od najmodernijih škola u cijeloj virovitičko-podravskoj županiji.

Prema riječima ravnatelja, Vladimira Majhena, selo Ćeralije od danas ima školu „kao da smo u 23.stoljeću po modernom uređenju i suvremenoj opremi”. Načelnik Voćina Predrag Filić je izrazio veliko zadovoljstvo što mještani Ćeralija od danas svoje školarce šalju u novu školu koja će im svima uljepšati život, a ujedno je i najavio nova ulaganja i brojne investicije koje planira provesti u Ćeralijama kako bi mještanima osigurao dobar život.

Vrijednost ulaganja u novoizgrađenu školu iznosi više od 2,5 milijuna kuna, a sredstva su osigurana iz Virovitičko-podravske županije, Općine Voćin i Ministarstva regionalnog razvoja. Od danas će školu pohađati 70-ak učenika koji su se danas veselo rastrčali po novim učionicama i već odabrali omiljene klupe u kojima već sutra počinje nastava.

Učenici su čelnicima iz općine i županije pripremili prigodne igrokaze i recitacije, a svečanost su upriličili i ravnatelji okolnih škola iz Slatine i Virovitice.

U svom pozdravnom govoru župan virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić naglasio je da nije bilo lako osigurati sredstva za ovako modernu i suvremenu školu, no zahvalio se i svojim suradnicima na svesrdnoj pomoći. Tolušić se kritički osvrnuo na Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta jer nisu odgovorili čak ni na jedan od ukupno tridesetak dopisa koje im je proslijedio sa zamolbom za pomoć u troškovima obnove škola na području županije. Učenicima je župan zaželio uspjeh, a roditeljima čestitao na iznimno velikom broju djece jer će u školu u Ćeralijama već sutra krenuti sedamdesetak djece, što je u prosjeku broj djece u približno pet osnovnih škola na području županije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije