Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOGAT PROGRAM

Otvorena je 48. Trka na prstenac u Barbanu

Otvorenje 48. izdanja Trke na prstenac
Foto: PR
1/5
19.08.2023.
u 12:20

Manifestacija se i ove godine prenosi se uživo na četvrtom programu Hrvatske radiotelevizije.

Svečanim podizanjem zastave Trke na prstenac jučer je otvorena 48. po redu tradicionalna manifestacija u Barbanu koja se održava ovog vikenda na barbanskom trkalištu - Gradišću. Glavne utrke ovogodišnjeg programa su Trka za viticu u subotu i Trka na prstenac u nedjelju, a obje trke počinju u 17 sati.

Otvorenje 48. trke počelo je u 20.30 sati, a sastavni dio svečanog otvorenja činilo je i čitanje imena ovogodišnjih 16 konjanika, i njihovih kopljonoša, koji sudjeluju na obje trke. Svečanost otvorenja obilježile su Barbanske mažoretkinje i KUD Barban. Nakon podizanja zastave, posjetitelji su se zaputili u Centar za posjetitelje gdje je svečano otvorena izložba "Okreni se na kraju" autorice Elene Kiss. Također, u petak su se igrale prijateljske nogometne utakmice između susjednih općina te turnir u briškuli, stoji u priopćenju.

Za subotu je najavljeno zagrijavanje za Trku za viticu, a u 17 sati svi će zaljubljenici pratiti Viticu i odmjeravati spremnost konjanika i konja. Manifestacija se i ove godine prenosi se uživo na četvrtom programu Hrvatske radiotelevizije. U nedjelju je vrhunac svih događaja i programa manifestacije. Tada se očekuje najveći broj posjetitelja kada se održava 48. Trka na prstenac. Program počinje promenadnim koncertom limene glazbe, mažoretkinja i KUDA-a Barban. Trka na prstenac počinje u 17 sati.  Uz sve očekuje se i bogat glazbeni program, u subotu nastupa Željko Bebek i Replay bend, dok će u nedjelju posjetitelje i natjecatelje zabavljati Mladen Grdović i Night Express band. U 22 sata očekuje se i vatromet. 

VEZANI ČLANCI:

VIDEO: Kamene kugle iz Bosne: Nitko ne zna kako su nastale, a privlače ljude iz cijeloga svijeta

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije